27 Haftalık Gebelik

Hapşırdığınızda biraz idrar kaçırma, artan vücut tüyleri ve bacak krampları arasında, hamileliğin o kadar da cazip olmadığını düşünmeye başlamış olabilirsiniz. Hamilelik semptomları sizi aşağı çekiyorsa, eğlenceli bir şeyler yapmayı veya rahatlatıcı bir hamile masajı gibi bir tedaviyle kendinizi şımartmayı deneyin. Doktorunuzun onayını aldığınızdan ve yalnızca hamile masajında deneyimli bir masör kullandığınızdan emin olun.

Vücudunuzda Neler Oluyor?

27. haftada, ilk trimesterinizde mide yanması yaşamamış olabilirsiniz. Ancak ikinci veya üçüncü trimesterinizde durum farklı olabilir. İlk trimesterde mide yanması genellikle hormonlar tarafından tetiklenir. Ancak 27 haftalık hamilelikte, büyüyen bebeğiniz sindirim sisteminizi sıkıştırabilir ve mide asidinin yemek borunuza yükselmesine neden olabilir, bu da mide yanmasına yol açar.

    Hamilelikte mide yanması geliştirme olasılığınızı azaltmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Örneğin, büyük öğünler yerine daha sık ve küçük öğünler yemek yardımcı olabilir. Yemekten hemen sonra uzanmaktan kaçının. Ayrıca, baharatlı yemekler, çikolata ve mide yanması yapma eğiliminde olan diğer yiyeceklerden kaçınmak isteyebilirsiniz.

    Hamileliğinizin son trimesterine yaklaştıkça, kendinizi önceki dönemlerden daha stresli hissettiğinizi fark edebilirsiniz. Her kadın son trimesterde gerginlik hissetmese de, biraz endişeli olmak yaygındır. Sonuçta, yaklaşık iki ay içinde bebeğinizi doğuracaksınız ve küçük bir canlının sorumluluğunu üstleneceksiniz. Anne olmayı ne kadar sabırsızlıkla bekliyor olursanız olun, bazen bunaltıcı gelebilir.

    Bebeğinizi doğurmaktan endişe ediyorsanız, duygularınızı bir arkadaşınızla, ebeveyninizle veya partnerinizle konuşmak yardımcı olabilir. Ayrıca, doktorunuzla endişelerinizi konuşun ve soru sormaktan çekinmeyin.

    Doğum sancılarından korkuyor veya etkili bir şekilde itip itmemeniz konusunda endişeliyseniz, biraz endişelenmek tamamen normaldir. Ancak unutmayın, doğum söz konusu olduğunda, vücudunuz ne yapması gerektiğini bilir.

    Bebeğinizde Neler Oluyor?

    27 haftalıkken bebeğiniz yaklaşık 36 santimetredir. Yaklaşık bir ay önceki ağırlığının neredeyse iki katına çıkmıştır. Çoğu organ sistemi düzgün çalışmaktadır. Örneğin, beyni hızla gelişmektedir. Sinir sistemi aracılığıyla mesajlar gönderilmektedir, bu da küçük bebeğinizin sık sık hareket etmesini ve parmaklarını emme, yumruk yapma ve ayaklarına tutunma gibi becerileri pratik etmesini açıklayabilir.

    Bu günlerde bebeğiniz muhtemelen daha çok geriniyor. Birkaç hafta önce, bebeğiniz fetal pozisyonda kıvrılmayı seviyordu. Ancak şimdi, uzuvlarını daha sık geriyor ve pozisyon değiştiriyor.

    İlginç bir gerçek, bebeğinizin tat tomurcuklarının çok iyi gelişmiş olmasıdır. Aslında, yenidoğanların tat tomurcukları, hayatlarının ilerleyen dönemlerine göre daha güçlüdür.

    Bebeğinizin tadı iyi gelişmiş tek duyusu değildir. Gözleri açıldığından beri muhtemelen ışığı görebiliyordur. Karnınız güneş ışığında olduğunda, bebeğiniz muhtemelen parıltıyı görebiliyordur.

    Dikkat Edilmesi Gerekenler

    İkinci trimesterinizi tamamlarken, doğum iznini düşünmeye başlamak isteyebilirsiniz. Doğum iznine çıkmadan önce ne kadar çalışmak istediğiniz kişisel bir karardır.

    Bazı kadınlar hamilelikleri boyunca harika hissederler ve doğum yapana kadar çalışırlar. Bazı durumlarda, finansal gereklilik bir kadının bebeğini doğurmadan önce olabildiğince uzun süre çalışmasını gerektirebilir.

    Doğum iznine çıkma kararınız, yaşadığınız yere ve hükümet tarafından sağlanan ücretli doğum izni olup olmadığına da bağlı olabilir. Ayrıca yaptığınız işin türüne de bağlı olabilir. Bazı işler hamileliğin sonlarına kadar kolaylıkla devam ettirilebilirken, bazıları biraz daha zorlayıcı olabilir. Örneğin, masa başı bir işiniz varsa, üçüncü trimesterinize kadar çalışmak kolay olabilir. Ancak, hemşire veya polis memuru gibi fiziksel bir işiniz varsa, hamileliğiniz ilerledikçe rahatsızlık hissedebilirsiniz.

    Ancak doğum iznine çıkma zamanınızı değerlendirirken en önemli faktör, nasıl hissettiğinizdir. Daha uzun süre çalışmak için sağlığınızı veya bebeğinizin iyiliğini riske atmayın. Süpervizörünüzle iletişim hatlarını açık tutun ve sizin ve bebeğiniz için en iyisini yapın.

    Leave a Reply

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir