26 Haftalık Gebelik

Bazı kadınlar bu dönemde hamileliğin tadını çıkarır. Ancak vücudunuzdaki değişikliklerden hoşlanmıyorsanız ve hamile olmayı sevmiyorsanız, yalnız değilsiniz. Değişen hormonlar, yaşam stresi ve çeşitli semptomlar arasında, hamilelik her kadını farklı şekilde etkiler. Sürekli ışıl ışıl parlamıyorsanız endişelenmeyin. Bebeğinizi düşündüğünüzden daha çok seveceksiniz ve önemli olan da bu.

Vücudunuzda Neler Oluyor?

26. haftada, karnınız büyümeye devam ediyor ve bu da mesanenize baskı yapabilir. İlk trimesterinizde hormonlar nedeniyle sık idrara çıkma yaşamış olabilirsiniz. Sık sık tuvalete gitme ihtiyacı, ikinci trimesterinizin ortasında geri dönebilir.

    Ancak daha sık tuvalete gitmenin yanı sıra, biraz idrar kaçırma da yaşayabilirsiniz. Pantolonunuza idrar kaçırmak sizi memnun etmese de hamilelikte tamamen normaldir. İyi haber şu ki, hamilelikte idrar kaçırma genellikle ara sıra bir damlama şeklinde olur, bir gölet değil.

    Öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda biraz idrar kaçırmak, büyük olasılıkla rahminizin ve bebeğinizin ağırlığının mesanenize yaptığı baskıdan kaynaklanır. Çoğu durumda, bu geçicidir ve bebeğinizi doğurduktan kısa bir süre sonra durmalıdır. Ancak, özellikle birden fazla çocuk sahibi olan kadınlarda, pelvik taban kasları zayıflayabilir ve bu da doğumdan sonra stres inkontinansının devam edebileceği anlamına gelir.

    Doktorunuza hamilelik sırasında veya doğum yaptıktan sonra Kegel egzersizleri yapmanız gerekip gerekmediğini sorun. Kegel egzersizleri, idrar akışını kontrol eden kasları güçlendirmeyi içerir. Pelvik taban kasını kasarak yapılır.

    Bebeğinizde Neler Oluyor?

    26. haftada bebeğiniz yaklaşık iki kilo ağırlığındadır. İki kilo çok gibi görünmeyebilir, ancak karın gibi belirli bir alanda yoğunlaştığında ağır gelebilir.

      Bebeğiniz, doğduğunda gerekli olan yutma yeteneğini mükemmelleştirmekle meşguldür. Şu anda amniyotik sıvı yutmaya devam ediyor, bu da sonrasında süt yutmak için iyi bir alıştırmadır.

      26. haftada gerçekleşen başka bir harika şey, bebeğinizin gözlerini nihayet açmaya başlamasıdır. Bu zamana kadar bebeğinizin gözleri kapalıydı, ancak artık kaynaşmış değiller. Görecek çok şey olmasa da gözleri açık ve etrafa bakıyor. Bebek mavisi gözlere mi yoksa büyük kahverengi gözlere mi sahip olacağını söylemek için çok erken. Gözlerinin renkli kısmında henüz pigmentasyon yok. Ayrıca, doğduğunda sahip olduğu göz rengi kalıcı olmayabilir. Yaklaşık altı ayda, bebeğinizin göz rengi kalıcı hale gelir.

        Dikkat Edilmesi Gerekenler

        Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren düşünceleriniz bebeğinizle meşgul olabilir. Hamilelik sırasında, halka açık yerlerde kusmamaya çalışmak veya güldüğünüzde pantolonunuza işememek gibi şeylerle de meşgul olabilirsiniz. Ancak küçük bebeğiniz büyük sahneye çıkmadan önce, partnerinizle biraz zaman geçirmek güzel olabilir.

        Unutmayın, tüm fiziksel değişiklikleri siz yaşasanız da, partneriniz de baba olma heyecanıyla başa çıkıyor. Onun da korkuları ve endişeleri olabilir.

        Bir çift olarak yakın kalmak, geçiş dönemlerinde bir zorluk olabilir ve ebeveyn olmak oldukça büyük bir değişimdir. Ancak birbirinize nasıl hissettiğinizi kontrol etmek ve konuşmak her ikinize de yardımcı olabilir. Ayrıca birlikte eğlenceli bir şeyler yapmak için zaman ayırmak da iyi bir fikirdir. Mümkünse, partnerinizle ayda birkaç kez bir randevu gecesi planlayın ve birlikte zaman geçirin.

        Bazı çiftler, bebekleri gelmeden önce son bir tatil planlar. Şimdi bir bebek ayı planlamak için iyi bir zaman olabilir. Önümüzdeki aylarda daha fazla rahatsızlık hissedebilir ve bazı doktorlar hamileliğin son dönemlerinde seyahat etmeyi önermeyebilir.

        Sonuç olarak, birbirinize destek olmaya devam etmeli ve ilişkinizi öncelikli hale getirmelisiniz. Bebeğiniz geldiğinde ikiniz de daha meşgul olacaksınız, ancak partnerinizle bağlantıda kalmak ve iletişim hatlarını açık tutmak için biraz zaman bulmaya çalışın.

        Leave a Reply

        E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir