Gebeliğin 32.hafta son iki gebelik ayına girmiş bulunuyorsunuz. Eğer ilk hamileliğinizse heyecan, kaygı ve merak içerisindesiniz. Her şeyi merak ediyorsunuz bebeğin gelişimini, sizdeki fiziksel değişimleri bilmek ve öğrenmek istersiniz. Bu yüzden haftahaftagebelik.com da tam da olmanız gereken yerdesiniz. İlk defa anne olacaklara doğumdan sonra hayatınız değişecek diyebiliriz. Eski alışkanlıklarınız değişecek tüm hayatınız bebeğinizin ve eşinizin üzerine yoğunlaşacaktır.
Doğumda tecrübeli birilerinden yardım almak size fayda sağlayacaktır. Doğumda yanınızda kimin veya kimlerin olmasını istiyorsanız o kişilere bunu söyleyin sizi yalnız bırakmayacaklardır.
Gebelikte 32.Hafta Annedeki Değişim
Gebelikte 32.hafta; karnınız ve memeler gittikçe büyüyor. Memelerinizin ağırlığı nedeniyle kambur yürüyebilirsiniz, sütyen kullanmak sizi rahatsız edebilir, hamilelik sutyenleri kullanabilirsiniz.
Gebelikte 32.hafta rahim büyüklüğü yaklaşık 32 cm.
Meme altlarında terlemeye bağlı gelişen enfeksiyon riskinden korunmak için soğuk-ılık duş alabilir terleyen bölgeler içinse pudra kullanabilirsiniz.
Hareketleriniz sınırlanmaya başlamıştır hızlı hareket edemeyebilir bacaklarınız zorlanabilir günün büyük bölümünü dinlenmeye ayırın.
Haftada yarım kilo almanız normaldir Sizinle birlikte bebeğinizde büyüyor. Kilonuzdaki ve baş ağrılarınızdaki hızlı artışa dikkat edin bu durumlarda doktorunuza başvurun.
36. Haftaya kadar 15 günde bir doktora gitmeniz yeterliyken 36. Haftadan sonra en az haftada bir kontrole gideceksiniz.
Eşinizle tüm yaşadıklarınızı paylaşın o şimdi sadece bir gözlemci onun sizi anlamasını beklemeyin çok beklersiniz…
Hamilelikte 32. Hafta Bebekteki Değişim
32.gebelik haftası; Bebeğinizin boyu 42,4 cm ağırlığı 1,7 kilogramdır. Bebeğiniz, ağırlığının büyük bölümünü son haftalarda alıyor bugüne kadar aldığınız kilolar size ait bundan sonraki kiloların çoğu bebek tarafından alınır.
Gebeliğin 32. haftasında anne karnındaki bebeğin ayak tırnakları da çıkmış ve uzamıştır.
Bebeğinizin keyfine diyecek yok parmağını emiyor, kollarını sallıyor, tekmeler atıyor, gülümsüyor hatta suratını asıyor.
Bebeğinizin kemikleri sertleşiyor ve kireçleniyor.
Bebeğiniz artık parlak ve koyu ışığı algılıyor.
Hamileliğin 32. haftası bebeğinizin beyinsel ve sinirsel yapıları gelişiyor. Bu nedenle kalsiyum açısından zengin besinler tüketin.
Kalsiyum açısından zengin besinler:
- Süt
- Yoğurt
- Peynir
- Badem
- Kılçıklarıyla yenilebilen balıklar ve
- Yeşil yapraklı bitkiler tüketebilirsiniz.
- Yemeklerinizi az ama sık yiyin yemeklerde tek çeşit yerine çeşitli yemekler yiyin
- Bebeğiniz için günde yaklaşık olarak 250-350 kalori almanız gerekmektedir.
- Taze balık ürünleri tüketin, fındık, tereyağı, havuç ceviz gibi ürünleri tüketmeyi unutmayın. Bu ürünler göz ve beyin sağlı için gerekli
- Bebeğinizin hareketleri takip ederek onun sağlığı konusunda fikir edinebilirsiniz.
- Bol miktara su için
- Beli genişleyebilen iç çamaşırları alınız.