Gebeliğin 6 ayına giriyorsunuz. Hamilelik kontrollerini ihmal etmeyin kontroller 32. haftaya kadar devam edecek 32 – 36. haftaları 15 günde bir 36. haftadan sonra doğuma kadar haftada bir kontrol için doktorunuza gitmelisiniz.
Gebelikte 26.Hafta Annedeki Değişim
Kendinizi büyüyen karnınızdan ötürü beğenmeyebilirsiniz. Yaklaşık olarak 7-10 kilogram almış olabilirsiniz. Aynaya bakmak pek hoşunuza gitmese de bu duruma alışmalısınız bu pekte kötü değildir. Ağırlığınız nedeniyle ayaklarınız ağrıyabilir unutmayın ki hamilelik bir süreçti içinizde müthiş şeyler oluyor size ve eşinize benzeyen biri yapılıyor. Bazı değişiklikler yaşamanız gayet doğaldır. Kendinizdeki değişiklikleri kafanıza takmayın… Tüm hamileler aynı şeyleri yaşıyor.
Vücudunuzdaki kan miktarı toplam miktarın 4 te 1 i kadar artar bu durum parmaklarda ve ellerde şişmeye neden olabilir.
Gebelikte 26 hafta daha fazla kasılmalar yaşayacaksınız. Eğer kasılmalar ağrılı ve düzenli değilse ve kasılmalarda beliniz ağrımıyorsa ciddi bir sıkıntı muhtemelen yoktur. Eğilirken cinsel ilişkiye girerken bu kasılmaları daha fazla hissedeceksiniz.
26. gebelik haftası sonrası karşılaşacağınız diğer bir sorunda kabızlık sorunu olacaktır. Bu sorunu daha az sıkıntılı atlatmak istiyorsanız lif açısından zengin besinler alın. “beyaz ekmek, makarna, muz tüketmeyin) Elma, portakal gibi meyveleri sebzeleri ve kepekli veya tam tahıllı ekmek türleri tercih edin
Çocuklarınız varsa onlara bir kardeş getirmek onlara verilecek en büyük hediyedir. Çocuklarınıza ihanet ettiğiniz fikrini unutun.
Gebelikte 26.Hafta Bebekteki Değişim
26. gebelik haftasının sonunda bebeğiniz yaklaşık 900 gr kadardır. Bebeğin boyu 24 santimetre civarında olabilir.
Bebeğiniz günün çoğunu anne karnında kol ve bacaklarını toplamış olarak geçirir.
Bebeğiniz isterse göz kapağını açıp kapayabilir. Gebeliğin sonraki haftalarında göz kapaklarını daha sık deneyecek açıp katacaktır.
Bebeğinizin içerisinde yüzdüğü amniyotik sıvı azaldı. Bu nedenle bebeğinizin tekmelerini ve yumruklarını daha iyi hissedeceksiniz.
Bebeğinizin hareketlerini daha etkili hissedeceğiniz için gecenin bir yarısında aniden uykudan zıplayabilirsiniz.
Gebelikte 26. Hafta Önerileri
Gebelikte 26. hafta ve sonrası oturup kalkarken yavaş hareket edin ani hareketlerden kaçının. Uyandığınız zaman yataktan hemen kalkmayın bir kaç dakika bekledikten sonra kalkın.
Başınız ağrıyor ve dönüyorsa bayılma hissi yaşıyorsanız kafanızı bacaklarınızın arasına koyunuz.
Bebeğinizin odası için mobilya almanın veya eskiden kalan bir mobilyayı onarmanın vakti gelmiş gibi sizi yoracak tüm işleri son hafta ya bırakamayın, son haftalarda daha yorgun ve uykusuz kalacaksınız.
Sonraki kontrolünüzde hemoglobin düzeyinizin kontrol edilmesine gerek olup olmadığını doktorunuza sorun.
Demir eksikliğine bağlı olarak anemi gelişebilir. Demir açısından zengin besinler tüketin (Kırmızı et, yumurta, iyi tahıllar ve brokoli gibi yeşil yapraklı bitkiler ) Demir düzeyinin çok düşük olması durumlarda demir tabletleri almanız gerekebilir.
Hocam ben clexane ve coraspirin kullanıyorum acaba doğumdan ne kadar önce iğne kesilir teşekkür ederim