Gebelikte 23.hafta neler oluyor ? Hamilelikte 23. hafta anne ve bebek neler yaşıyor? 23 hafta önerileri neler? Tüm bunları öğrenmek istiyorsanız yazımızın devamını okuyun ve bebeğinizin neler yaşayacağını ve karşılaşacağınız durumları öğrenin.
Gebelikte 23.Hafta Annedeki Değişiklikler
Gebelikte 23.hafta aldığınız kilo miktarı yaklaşık olarak 5,5 -7 kilogram arasında olmalıdır. Vajina genişliği diğer haftaya göre artacaktır.
Gebelikte 23.hafta genellikle tüm kadınlar bacaklarındaki ve baldırlarındaki kasılmalardan ötürü ağrılar duyarlar genelde bu sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Krampları daha az yaşamak ve hissedilen ağrıyı azaltmak için bir yere oturup bacağınızı uzatarak başparmağınızı öne doğru bükün bu hareketi bir kaç defa kasılan kas gevşeyene kadar tekrar edin rahatladığınızı hissedeceksiniz peki bu kasılmaların nedeni nedir? Bu ağrılı kasılmalar genelde hamilelik döneminde gereksinim duyduğunuz kalsiyum veya magnezyum miktarının azlığından kaynaklanır. Bu ağrıları yaşıyorsanız bol miktarda su için ve uyumadan önce minik egzersizler yapınız
Karın bölgeniz iyice yukarıya doğru çıkmıştır artık çevrenizdekiler size baktığında farklı olduğunuzu hissedecek hamileliğinizi fark edecektir.
Sevgili anne gebelik süresince susuz kalmayın sık sık su için. Bedeninizi çok sıcak tutmayın buda yanlıştır. Bazen hafif bir yemek de yardımcı olabilir. Göz rahatsızlığıyla birlikte ani ve geçmeyen bir baş ağrısı gelişirse bir doktora görünmeniz gerekir.
Gebelikte 23.hafta muhtemelen vajina akıntınız artmış olabilir akıntınız açık renkli ve kokusuzdur. Akıntı dönemlerinde pet kullanmak yararlı olabilir. Gebelikte kadınlarda mantar sıklıkla karşılaşılan istenmeyen bir durumdur eğer kaşıntı hissediyor veya yanma hissiniz varsa doktorunuza başvurun. Hamileliğin en sevilen ve az rahatsızlık veren haftalarından birindesiniz bunun keyfini çıkarın.
Gebelikte 23. Hafta Bebeğinizdeki Değişiklikler
Minik kelebek 23. gebelik haftası yaklaşık 500 gram ve boyu yaklaşık 20 santimetredir.
Bu hafta bebeğinizin akciğerlerinde, alveollerin bebek doğduğunda açık kalmasını sağlayan bir yüzey aktif madde olan önemli bir madde oluşturmaktadır. Eğer beklenen doğum tarihinden önce doğum sürecine girerse, Doğumdan sonra bebeğinizin hayatta kalma ihtimalini yükseltmek için ve genellikle bebeğin yüzey aktif maddesinin gelişimine yardım etmek amacıyla anneye steroid enjeksiyonu yapılabilir.
Bebeğinizin kalbinin odacıkları ultrasonda fark edilebilir. Şu anda bebeğinizin kalbi o kadar küçüktür ki inanamazsınız şöyle ki doğumda bile kalp hala ceviz büyüklüğündedir
23. gebelik haftası itibariyle bebeğiniz artık duyabiliyor hatta dışarıdan gelen seslere karşılık reaksiyon verebilir.
Bebeğinizin kemikleri de gelişmeye başlamış ve daha sert olmaya başlamıştır. Bebeğinizin kemiklerinin iyi gelişmesini istiyorsanız günlük ihtiyacınız olan miktarda kalsiyum almayı unutmayınız
Bebeğinizin kas yapısı daha güçlü olmaya başlamıştır.
Gebelikte 23.Hafta Önerileri
- Bu dönemlerde duygusal değişimleriniz de artar. Geceleri yatmadan önce esneme egzersizleri yapın. Bu haftadan itibaren ellerinizde iğne batmaları tarzında ağrılar veya uyuşma hissedebilirsiniz. Ağrıyı ve uyuşmayı gidermek için egzersiz yapabilir veya fizik tedavi desteği alabilirsiniz
- Sodyum tüketimi arttırılmalıdır. Peynir ve balıkta sodyum miktarı fazladır.
- Bu hafta ve bundan sonraki birkaç hafta boyunca rahatsızlık verici tarzda baş ağrısı yaşayabilirsiniz. Yaşadığınız birçok sorunun suçlusu olan hormon değişikliği sizdeki baş ağrısında sebebidir. Işıksız bir yerde biraz dinlenin ve alnınıza nemli bir bez koyunuz.