Beta HCG Testi Değerleri Nasıl Yorumlanır?


HCG (Human Chorionic Gonadotropin) Hormonu ve Gebelik:

HCG, gebelik olup olmadığını anlamak için kullanılan önemli bir hormondur. Bu hormon, plasenta hücreleri tarafından üretilir ve gebeliğin farklı aşamaları hakkında değerli bilgiler sunar.

HCG, gebelikten 10-11 gün sonra kanda, 14-15 gün sonra ise idrarda pozitifleşmeye başlar ve yükselir. Gebeliğin 12. haftasına kadar, normal gebeliklerin %85’inde HCG seviyeleri her 72 saatte bir iki katına çıkacak şekilde artmaya devam eder.

HCG’nin Önemi ve İşlevi

  • Gebeliğin Erken Tespiti: HCG, gebelik testlerinin temel bileşenidir. Hem evde yapılan idrar testleri hem de laboratuvar ortamında yapılan kan testleri HCG seviyelerine dayanır.
  • Gebelik Sağlığının İzlenmesi: HCG seviyeleri, gebeliğin normal seyrinde olup olmadığını izlemek için kullanılır. Düzensiz veya beklenmeyen HCG seviyeleri, olası komplikasyonların erken tespitine yardımcı olabilir.
  • Gebelik Haftasının Belirlenmesi: HCG düzeyleri, gebelik haftasını belirlemeye yardımcı olur. Bu, özellikle düzensiz adet döngüsü olan kadınlar için yararlıdır.

HCG Değer Aralıkları ve Anlamları

HCG Değer Aralıkları (mIU/ml):

  • 3 haftalar LMP: 5 – 50
  • 4 haftalar LMP: 5 – 426
  • 5 haftalar LMP: 18 – 7,340
  • 6 haftalar LMP: 1,080 – 56,500
  • 7 – 8 haftalar LMP: 7,650 – 229,000
  • 9 – 12 haftalar LMP: 25,700 – 288,000
  • 13 – 16 haftalar LMP: 13,300 – 254,000
  • 17 – 24 haftalar LMP: 4,060 – 165,400
  • 25 – 40 haftalar LMP: 3,640 – 117,000

NOT: Burada verilen değerler genel bilgilerdir ve her kadının HCG değerleri farklılık gösterebilir. Bu nedenle bu değerler kesinlik içermemektedir.

Düşük HCG Ne Anlama Gelir?

  • Gebelik Haftasının Yanlış Hesaplanması: Bazen gebelik haftası yanlış hesaplanabilir ve bu da HCG seviyelerinin beklenenden düşük görünmesine neden olabilir.
  • Muhtemel Düşük veya Boş Gebelik Kesesi: Düşük HCG seviyeleri, düşük yapma riski veya boş gebelik kesesi (blighted ovum) belirtisi olabilir.
  • Ektopik Gebelik: Ektopik gebelik, embriyonun rahim dışında bir yerde, genellikle fallop tüplerinde gelişmesidir. Bu durumda HCG seviyeleri genellikle normalden daha düşük artış gösterir.

Yüksek HCG Ne Anlama Gelir?

  • Gebelik Haftasının Yanlış Hesaplanması: Gebelik haftası olduğundan ileri hesaplanmış olabilir ve bu da HCG seviyelerinin beklenenden yüksek görünmesine neden olabilir.
  • Molar Gebelik: Molar gebelik (hidatidiform mol), anormal bir gebelik türüdür ve HCG seviyelerinin aşırı yüksek olmasına neden olabilir.
  • Çoklu Gebelik: İkiz, üçüz gibi çoklu gebelikler, HCG seviyelerinin beklenenden daha yüksek olmasına yol açabilir.

HCG Testlerinin Doğru Yorumu

HCG test sonuçları, gebeliğin durumu hakkında önemli bilgiler sağlasa da, tek başlarına yeterli değildir. Gebeliğin kesin tanısı ve sağlıklı bir şekilde devam edip etmediğinin anlaşılması için ultrason ve diğer tıbbi değerlendirmeler gereklidir.

Öneri: HCG testi sonucunu aldıktan sonra, bir Kadın-Doğum uzmanına başvurmanız ve ultrason yaptırmanız gerekmektedir. Uzman doktor, HCG seviyelerinizi değerlendirerek gebeliğinizin durumu hakkında daha net bir bilgi verecektir.


Op. Dr. Sevim Yıldırım
Op. Dr. Sevim Yıldırım

haftahaftagebelik.com 'da yazacağımız yazılarla tüm anne adaylarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. ileriz bu dönemi bizle geçiren tüm annelerimiz gebelik süreçlerinde hiç bir sorunla karşılaşmadan sağlıklı bebeklerini kucaklarına alarak sonlandırırlar.

Articles: 163

134 Comments

  1. Merhabalar hocam benim ilişkiden 1hafta sonra lekelenmelerim başladı ben de hamilelikten şüphelenip ilişkiden 14 gün sonra b-hcg testi yaptırdım ve ultrasona girdim. Ultrasonda 2cmlik ve daha küçük birkaç kist çıktı. Lekelenmelerin sebebi bu kistler dedi doktor. B-hcg de 0.59 çıktı. Henüz çocuk sahibi olmak istemiyorum. Duphaston diye bir ilaç verdi doktor okuduğum kadarıyla hamilelik varsa bu düşük riskini azaltan bir ilaçmış. Bana kist için verdiğini söyledi doktor ama aklımda ya hamileysem de kanda çıkmadıysa ve bu ilaç hamileliği güçlendirirse diye şüphe kaldı.

    • Yasemin hanım merhaba,

      Beta-HCG değeri gebelik dışında farklı nedenlerle de yükselebilmektedir, bunlar arasında kistler de var. Keza size verilen ilaç da kist için bir hormonoterapidir.

      Ancak gebelikle ilgili soru işaretlerinizi ortadan kaldırmak adına 1-2 kez daha Beta-HCG testi yaptırarak testlerinizdeki artışları takip edebilir ve yeniden muayene olmaya gidebilirsiniz.

      • Merhaba benim ekim ayının 19 ilk regli tarihim kasımın. 20 doktora gittim gecikmeden dolayı kan ve muayenede gebelik görünmedi 27 gittim kan verdim 159.98 çıktı 29 gittim kan verdim 438.7 çıktı kese 1 cm içeride bebe yok bu normalmidir değerler normalmidir doktor cuma günü tekrar gel dedi 1 hafta var sağlıklı olup olamadığını anlayacağız dedi kasımın 19 beraberliğim olmustu,ve kasım 9,12 ben şimdi hangi tarihte hamile kalmış olabilirim kafam karışık lütfen bana Yardımcı olun Ve bebeğim görünücekmidir ?

  2. Merhabalar, en son adet tarohim 17 ağustos, adetim bitince enfeksiyon nedeniyle ilac kullandim, ilacin bitiminde azalarak devam eden ve 5 gun suren kanamam oldu, hamilemiyim site dusunerek test yaptm pozitif cikti. Ilk baktirdigim betahcg degerim 1132,9 cikti, uc gun sonra bakilan deger 1830,5 cikti progestron seviyemde 5,15 cikti. Ultrasonda da 4mmlik keseyi gorduk. Doktor degerlerimin cok dusuk oldugunu ve yuksek ihtimalle dusuk olabilecegini soyledi. Kac haftalik oldugunu soramadm bile , tahminen 2 haftalik olabilir mi? Dusuk olma ihtimalim cok mu yuksek gercekten? Cevaplayabilirseniz sevinirim.

    • Özlem hanım, düşük yapma ihtimaliniz yüksek. Bu nedenle kaç haftalık olduğunun da bir önemi yok.
      Doktorunuzun takibinde kalın ve bu süreci size en az zararı verecek şekilde atlamaya çalışın lütfen.

      • Sertaç bey merhaba gebelik için kan verdim 5.0 çıktı sonuç 3 gün sonra sağlıkocağına gittim 0.96 çıktı negatif dediler reglimde 7 gün geçti sonuç nedir

  3. 5 haftalik hamileyim ilk yaptirdigim Beta HCG testinde 84.93 cikti bugun sirt agrisi karin agrim vardi ve yogun bi kanamam oldu ultrosonda kese gozukmedi Beta HCG 12.46 cikti progesteron 0.3 cikti doktorum yapilacak bise yok beklemem gerektigini soyledi kanamam halen daha devam ediyo dusukmu yapiyorum acaba

    • Zeynep hanım,

      Düşük yapıyor olma ihtimaliniz çok yüksek. O nedenle beklemekten başka yapılabilecek hiçbir şey yok maalesef.

      • Merhabalar doktor bey.size bir dorum olcakti.ben 3 yillik evliyim.iki kere kurraj oldum.suan tekrar hamileyim.beta degerlerim iki gun arayla 63, 160,317,917,3147 şeklindeydi. Sat gire 4+6 iken doktora gittim kese girundu.ultrasinda 5+5haftalik gebe ciktim.haftata bebegi gormek ve kalp atimi icin cagirdi doktor lakin korkularim var.sorum su ki beta değerleri boyle guzel artiyorsa bos gebelikten suphelenilir mi? Karundan ultrason ile bakuldi.kese 9mm olcusundeydi.yolk sac gorulmeyince enduselendim ama doktorum.sorun olmadiginj vaginal ultrasonla belkide gorulebileceginj soyledi.sizin yorumunuz nedir? Simdididen cok tesekkur ederim

    • Zeynep hanım 3 yok önce bu yorumu yapmışsınız şuan ne oldu durumunuz nedir ? Ben ve eşim şuan aynı sizin yaşadığınız süreci yaşıyoruz lütfen cevap yazar mısnız

  4. Merhabalar ben Semra 1 buçuk aylik evliyim 3 bucuk haftadir migde bulantim var bas donmelerim var kasiklarim agriyor lavaboya sık cikiyorum çocuk istiyorum dün kan testi yaptirdim ama hiç birşey yazmıyor beta hcg degeri yaziyor karşısında ise <5,0 yaziyor laboratuar gorevliside sonuc 5 ten küçük bu sonuca güvenme dedi ama anlamadim sizce ne olabilir

  5. Merhabalar hocam 29 eylulde beta hcg 6.08 çıktı 3 Ekimde ise 74.57 oldu 11 ekimde ise 280.49 oldu. Bu normal ilerleyiş midir. Normalde 2 gunde 2 kati değer artması gerekmiyormu

    • Ayşe hanım merhaba,

      Artış hızınız sağlıklı görünmüyor. Bir Kadın-Doğum uzmanına muayene olmanızı öneririm.

    • Ayşe hanım merhaba,

      Artış hızınız sağlıklı görünmüyor. Bir Kadın-Doğum uzmanına muayene olmanızı öneririm.

      • 7 haftalık hamileyim tsh 3,56..
        betaHCG 93066 çıktı acaba normalmidir açıklayıcı bir şekilde yardımcı olabilir misiniz acaba?

  6. hocam merhaba,
    son adet tarihim 9 eylül , 8 ekim de beta 59, 10 ekimde beta 152, 17 ekimde beta 5141
    artışlarım normal midir sizce? birde bu değerle bebeğin kesesini görebilir miyiz?

    • Sinem hanım merhaba,

      Artış hızınız normal görünüyor. Kesenizi 6. hafta civarında görebiliyoruz genelde. Sitemize girerek gebelik haftanızı hesaplayıp kaçıncı haftanızda olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

  7. Merhaba benim son adet tarihim 22 eylül.ancak daha önceleri yumurtlama ve adet dönemimde hep düzensizlik vardır.adetim ekim ayında 2 gün geçince kan testim yaptırdım. 24.10.2016 da 8.6 26.10.2016 17.3 27.10.2016 26.9 cıktı doktor dış gebelik olabilir olumsuz konustu.

    • Saliha hanım merhaba,

      Artış miktarları ve Beta-HCG değerleriniz çok yetersiz görünüyor. Süreci takip etmek gerekir ancak doktorunuzun dediği ihtimal şu an en çok akla gelen ihtimal.

    • Merhaba hocam ilişkiden 5 gün sonra b-hcg testi yaptırdım 0.3 çıktı erken yaptırdığım için belli olmamış olabilir mi 1 hafta sonra tekrar yaptırmam gerekir mi

  8. Merhaba Sertaç bey 08.12.2016 tarihinde HCG değerim 33,35 çıktı. Doktor tahmini 3 haftalık olabileceğini söyledi , kese görünmedi. Çok küçük olduğundan görünmeyebilir dedi. Perşembe günü gittim, pazartesi günü tekrar gelmemi değerin düşük olup olmadığına bakılmasını söyledi. Biraz endişelendim. Bu değer düşük mü acaba? 23 Aralıkta başka bir doktora tekrar muayeneye gideceğim tekrar.

    • Gül hanım,

      Sadece 1 adet Beta-HCG değeriyle yorum yapılmaz. Doktorunuz üzerinden zaman geçtikten sonra kontrol Beta-HCG’sine bakarak gebeliğin sağlığı konusunda yorum yapmak adına sizi çağırmış. Henüz endişelenecek bir şey yok çünkü olumlu ya da olumsuz düşündürecek veri elimizde yok.

    • ilişkimin üzerinden 8 gün geçti ve adetim üzerinden 3 gün gecikti betahcg ise total L 0.3 cıktı sizce hamile miyim yoksa başka bir sağlık sorunum olabilir mi

  9. İyi günler doktor bey, adetime 4 gün kala beta hcg testi yaptırdım 60.76 çıktı normal bir değer midir sizce ?

    • Esengül hanım,

      Beta-HCG’de “normal” diye bir değer yoktur. Beta-HCG tekrar testleri sonuçlarının karşılaştırılmasıyla yorumlanan bir sonuçtur.

      Beta-HCG’nin sıfırdan farklı her değer gebe olduğunuz ihtimalinin yüksek olduğunu söyler. Ancak bu gebeliğin sağlıklı ya da sağlıksız olup olmadığını anlamak için devam eden günler-haftalarda kontrol Beta-HCG değerleri ve ultrasonlarla bu durum anlaşılabilir.

  10. Kolay gelsin hocam pazartesi kan testi yaptırdım beta hcg 48.9 çıktı Çarşamba günü tekrarladım 70.5 çıktı doktorum 10 gün sonra tekrar kan testi istedi ama normal değil dedi ne anlama geliyor bir bilgi alabilirmiyim

    • Hilal hanım,

      Beta-HCG’nizin artış hızı yeterli değil. 10 gün sonra da eğer yetersiz görülürse gebeliğin sağlıklı olmadığı düşünülebilir.

  11. Merhabalar,
    Son regli tarihim 22.11.2016. 2 gün önce tahlil yaptırdım HCG değerim 274.3 2 gün sonra yeniden yaptırdım 974.3 çıktı.bu artış normal değil mi acaba?

    • Tugba hanım,

      Artış hızınızda anormallik düşündürecek bir şey yok. Devamındaki kontrol değerleri de görmek lazım. Sadece 2 değer üzerinden gebelik sağlığı hakkında yorum yapamayız.

  12. Merhaba 27 kasım son adet tarihimin ilk günü adet olacağım gün kan testi yaptırdım ve bthcg değerim 153,7 çıktı iki gün sonra yaptırdığım da 452 çıktı sizce normal midir ilerleyiş bir de kac haftalık olmuş oluyoruz.. Şimdiden teşekkür ederim

    • Sümeyye hanım,

      Tahmini gebelik haftanızı anasayfadan hesaplayabilirsiniz.
      Beta-HCG artışı normal görünüyor bu 2 değere göre. ultrason gebelik sağlığı için en doğru bilgiyi verecektir.

  13. merhaba doktor bey
    benim son regli günüm 18 kasım 22 aralık da doktora gittim ve beta hcg değerim 642 çıktı 24 aralıkta 830 26 aralık da 1120 çıktı.Benim trombosit değerlerim 56000 kemik iliğimde net bir sorun yok ama trombosit değerlerim hep böyleydi.İlk sorum bu normal bir gebelik olabilir mi ? doktorum vajinal ultransonda rahimde net olmamakla beraber 5 buçuk mm bir şey gördü bu olabilir dedi ikinci sorum bu dış gebelik ise bana diş gebelik için olan iğne yapılamıyor trombosit değerimden dolayı bu durumda ne yapabiliriz?
    Teşekkür ederim

    • Çağla hanım merhaba,

      Beta-HCG artışınız yetersiz. Ultrason takipleri net karar vermemizi sağlayacaktır.

      Trombositle alakalı sorununuz için tercih edilecek en doğru yöntemi doktorunuz sizinle paylaşacak ve beraber karar vereceksiniz.

      • Hocam iyi aksamlar ben gecen ayin 4 dunde adet gormustum bu ay adedim 2 vun gecikti test yaptirdim. Negatif cikti ama hala adet gormedim adet gorcekmisim gibi belim kasiklarim cok agriyo. Ne yapabilirim yardimci olurmusunuz.simdiden teşekkür ederim…

      • Yapılan beta hcg testi 0.03 çıktı sizce gebelik varmıdır . Kist tedavisi görüyorum ve cerazette diyo hap kullanıyorum

  14. Merhaba Sertaç Bey,

    33 yaşındayım. Eylül ayında bir kimyasal gebelik geçirdim beta hcg değerlerim 2 gün ara ile 17-28-33 olarak arttı ve beklenen adet tarihimden birkaç gün gecikmeli kanamam oldu. Sonrasında polikistik overim olduğu için doktorum glucophage ve klomen verdi. Klomeni günde 1 tane kullandım, çatlatma iğnesi olmadan ilk ay hamile kaldım. Beklenen adet günümden 1 gün önce beta hcg değerim 64,5 çıktı. 48 saat sonra tekrarladığımda değer 163.9’a yükseldi. Doktorum tekrar etmemi istedi. Bu sefer 60 saat sonra değer 310 çıktı. Bütün testler aynı laboratuvarda yapıldı. Son yükseliş yeterli midir sizce? Doktorum önlem olarak gğnde 3 kere 200 mg progestan kullanmamı önerdi. (Bu arada son adetimin 21. günü progesteron oranım 22.45 çıkmıştı.)
    Sizin de değerli yorumlarınızı alabilir miyim?

    Teşekkür ederim.

    • Senem hanım merhaba,

      Öncelikle uzun zamandır burada gördüğüm en incelikli ve zarif soru sorma üslubunuz için teşekkürler.

      64,5-163.9 artışı normal. 163.9-300 artışı da bizi tatmin edebilecek seviyede. 48 saat için illa %100 olmasına gerek yok, %60-%100 arasında artış bize sağlıklı gittiğini düşündürür. Elbette esas önemli olan ultrason muayenesidir. Gebelik sağlığını en doğru değerlendirmemize yardımcı olacak olan odur. İğnelerinize devam.

      Sağlıklı bir gebelik geçirmenizi ve bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

      Sevgiler.

  15. Merhabalar sertaç bey benimde size bir sorum olcaktı.
    01/01/2017 tarihinde beta sonucu 114 , 03//01/2017 tarihinde 369, 05/01/2017 tarihinde 1169 çıktı doktor kaç haftalık olduğunu söylemedi ve bu artışlar normal düzeydemidir şimdiden çok çok teşekkür ederim.

    • Yeşim hanım merhaba,

      Beta-HCG arışlarınız güzel görünüyor. Gebeliğinizin tahmini haftasını anasayfamızdan son adet tarihinizle hesaplayabilirsiniz. Esas gebelik haftanız ultrasonda belli olacaktır.

    • Kan testimin sonucu 17,49 çıktı adetim 1 gün geçmişti doktor bir hafta sonra tekrar test yaptırmamı istedi daha çok erken olduğu içinmi bu değer bu kadar düşük acaba yoksa sıkıntımı var anlamadım

  16. Merhaba sertaç bey 23 aralik son adet tarihimdi her ay bi hafta erken olurum bulantim olunca 16 ocakda idrar testi yaptm pozitif cikti ilk gebeligim düsük oldugu icin hemen kadin doguma gttm 18 ocakda kan tahlili yapti 400 beta cikti iki gunde bir olcturmemi istedi bu gun yaptrdm 688.8 cikti pazar gunu tekrar yaptrcm bu artiş normal mi bilgi verirseniz cok sevinirim….

    • Öznur hanım merhaba,

      400-688’lik artış sanki biraz az gibi ama devamındaki Beta-HCG’ler eğer yeterli artışı göstermişse sadece o fark önem teşkil etmez.

  17. Merhaba benim hcg degerim 0.59 cocuk sahibi olmak istiyorum 1 aylik evliyim iki yil once sut oranim yuksekti ve adet duzensizligim var bu cocuk olmasina engel mi acaba tekrar test yapmam gerekir mi hcg degerim cok mu dusuk

    • Şehriban hanım,
      0,59 tek başına hiçbir anlam ifade etmiyor maalesef. Tekrar kontrol değerlerini de görmek lazım. Ve kesin gebelikten bahsetmemiz için ultrason sonucunuzu görmeliyiz.

  18. Merhaba doktor bey
    Benim son adet tarihim 3 ocak 2017
    1 subatta yaptirdigim beta hcg 144 (saat 21:00) , 4 subatta 487 (saat 11:00) , 7 subatta (saat 21:00) 2251 cikti..Artislar normalmidir? Degerli yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederm

    • İmren hanım merhaba,

      Artış değerleriniz normal görünüyor. Ultrason sonucunda da bir problem görülmezse sağlıklı bir gebeliğiniz var diyebiliriz şu an için.

      Sağlıklı bir gebelik geçirmeniz dileğiyle…

  19. Merhaba ben 10 aydır evliyim fakat en son adet tarihim 22 nisan 2017 ve günüm gecikti kanda beta değeri 82 çıktı hesapladigima göre 5 haftalik hamileyim fakat utrasonda gözükmüyor kese acaba ben doğru mu yanlış mi

    • Arzu hanım merhaba,

      Beta-HCG’nin 0’dan büyük olması gebelik olduğunu gösterir. Ancak sağlıklı bir gebelik olup olmadığını anlamamız için Beta-HCG takibine ve ultrasonda keseyi görmeye ihtiyacımız var.

      • Merhaba hocam 16 Eylül de idrar şikayeti gittiğim yerde gebelik oldugunu ogrendim 831.7 cıktı 18 eylul de 48 saati tamamlamadan test yapıldı 1135 cıktı ve ayni gün test tekrar yapıldığında 1364 cıktı ultrasonda kese gorunmedı doktor bir kaç gün daha beklememi söyledi sizce bu degerler normalmi kese görünümü ne zaman belli olur normal ise şimdiden teşekkür ederim bilgilendirmeniz için iyi çalışmalar dilerim

  20. Merhaba sertaç bey.benim 9 yaşında 1 kızım var.2.cocuk istiyoruz 11 mayısta aşılama yaptırdık.21 mayısta tahlil yaptırdım 19.50 cıktı 2 gün sonra 41.60.cikti 2 gün sonra 101 cikti.4 gün sonra 148 cikti.doktirum değerimi yavaş yükseldiğini söyledi.sagliksiz gebelik dedi.4 gün bekleyip değerlere göre sanırım iğne yapicak.4 gün sonra değer daha çok yükselirse normale dönüş olabilirmi.merak ediyorum.bilgilendirirseniz sevinirim.

    • Ela hanım,

      Konu çok spesifik ve her detayı bilmek gerekir, o yüzden doktorunuzun söyledikleri haricinde benim konuşmam doğru olmaz.
      Sağlıklı bir gebelik olması dileğiyle.

  21. Merhaba ben 1haziranda birbucuk aylik hamileyken yogun bir kanamayla düşük yaptim 10gun kanama dewam etti . O gunden beri birbucuk aydr bidaha adet gormedim dun test yaaptrdm beta hcg 64 ckti dusuk yaptıgm gibi tkrar gebe kalmisim tekrar dusuk olrmu dye korkuyorum 3 ay beklicektik ama nerdeyse bi aylik hamileyim tekrar ne yapmaliyim riski nedir

    • Ceren hanım,

      Ultrasonla gebeliğin ne kadar sağlıklı olduğuna bakmak gerekir. Eğer gebelik sağlıklı ilerliyorsa sorun olmaz. Bu süreçte doktor kontrollerinizi ihmal etmemek dışında sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

  22. Merhaba hocam kan testi yaptırdım beta hcg 1275,2 çıktı ikincisinde 4656,1 çıktı normal midir ve hamile miyim doktor kese görünüyor dedi ama küçük kalmış kafam çok karıştı bilgilendirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

    • Mürşide hanım,

      Beta-HCG’ler arasında kaç gün olduğunu bilmemiz önemli. Eğer 2 gün varsa artış miktarı yeterli görünüyor. Ultrason ve Beta-HCG takipleriyle gebeliğin ne kadar sağlıklı ilerlediği anlaşılacaktır.

  23. Merhaba hocam kan testi yaptırdım beta Hcg değerlerim 22 Kasım 2017 tarihinde 407 olarak çıktı 24 Kasım 2017 tarihinde 270 olarak çıktı bunun sebebi ne olabilir Hocam yaşım 38

  24. Merhabalar
    Öncelikle benim adetim 13 Ekim’de sonrada 3 Kasım’da oldum yakın tarihler yani .evde hamilelik testi yaptım günüm geçmemesine rağmen pozitif çıktı .Doktora gittim HCG 147 çıktı 5 gün sonra ise 1447 çıktı lekelerim geliyor koyu..Doktor bey sizin engin tecrubwlerinize danışmak istedim..Bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler…

  25. Merhaba Doktor Bey,
    Ben tüp bebek tedavisi görüyorum. Transferimin 10. Günü test sonucum 21,28 çıktı, doktorum dört gün sonra tekrarlamamı söyledi ve 14. Günü test sonucum 53,14 çıktı. İki gün sonra tekrar yapalım dedi. Bu arada ikisi iyi kaliteli, bir tanesi orta kaliteli 3 tane 5. gün embriyosu transfer edilmişti. Birkaç yerde yükselmenin %60 oranında olmasının yeterli olacağına dair bilgiler okumuştum. Evet %60 oranında seyrediyor fakat değerlerin çok düşük başlamış olması beni endişelendiriyor. Doktorum bu noktadan dönen hastaları olduğunu söylüyor, ona tabii ki inanıyorum ama insan daha fazla bilgi sahibi olmak istiyor. Siz de durumumu yorumlarsanız çok sevinirim. Saygılarımla,

  26. Merhabalar 16.04.2018 de beta hcg değerim 204.6 idi 20.04.2018 tarihinde ise 830 çıktı değerlerim normal mi? Birde kaç haftalık hamile olabilirim?

  27. Merhaba hocam benim son adet tarihim 5 eylül bugün yani 8 ekimde beta hgc değerim 832 cıktı normal mi bu değer çok değil mi

  28. Merhaba iyi günler geçen hafta cuma günü üç tane test yaptım ve üçüde positiv çıktı.
    Pazar günü karın ağrısından hastaneye gittim ve doktor ultrasonda gebelik görmedi o yüzden bana bugün için randevu verdi..
    Bugün ki ultrasonda siyah küçük nokta vardı şimdi ben hamilemiyim? Çok istiyorum ve kan da da gebelik olduğunu söyledi doktor.
    Bir cevap verir misiniz lütfen

  29. Merhabalar
    Almanya da yaşıyorum ve cuma günü gebelik testi yaptım hemde 3 tane hepsi positiv çıktı..
    Pazar günü karın ağrısından hastaneye gittim ve ultrasonda hiç bir şey görünmedi maalesef..
    Kan aldılar ve kan değerlerim 176 cıktı doktor hamilesiniz dedi ve değerin düşük olduğunu söyledi üç gün sonra ya randevu verdi ve yine kan aldılar bu sefer kan değeri 458 oldu ultrasonda küçük siyah nokta göründü sence ben hamilemiyim ??

  30. Hocam merhabalar son adet tarihim 12.04.19 bugün test yaptırdım <2 çıktı testi çok erken yaptırdığım için mi acaba yükselme ihtimali olur mu? Değerli yorumunuz için şimdiden teşekkürler

    01.05.19

  31. Merhabalar. Birkaç gün önce gebelik testi yaptırdım
    Sonuçlara göre kan değerlerinin
    HCG 0.58
    Prolaktin 18.9
    TSH 2.56 çıktı acaba açıklaması nedir yani buna göre hamile miyim yoksa değil miyim

  32. Merhaba hocam 26 mayısta adet gördüm 23 haziran da beta hcg yaptırdım 155,27 cıktı 25 haziran da tekrar yaptırdım 407,95 cıktı sizce normal mi?

  33. Merhaba 15 aylık evliyim polikistikover sendromluyum haziran ayından polip ameliyatı oldum ve üzerine adet olmam gerekirken 17 gün günüm geçti 10 gün geçtiğinde b_hcg testi yaptırdım 2.0 çıktı sonra Dr gittim normal kist ve keseye benzer bişey gördüğünü fakat adet öncesi bişey de olabilir dedi 10 gün daha bekleyelim dedi 17. Günümde tekrar yaptırdım ve yine sonuç 2.0 ama aşırı ağrılarım göğüs şişmesi hassasiyeti mide bulantısı vb belirtiler var. Halen durumu anlayabilmiş değilim hamilelik olabilir mi yada hamile değilsem ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin

  34. Merhaba hocam15 aylık evliyim polikistikover sendromluyum haziran ayından polip ameliyatı oldum ve üzerine adet olmam gerekirken 17 gün günüm geçti 10 gün geçtiğinde b_hcg testi yaptırdım 2.0 çıktı sonra Dr gittim normal kist ve keseye benzer bişey gördüğünü fakat adet öncesi bişey de olabilir dedi 10 gün daha bekleyelim dedi 17. Günümde tekrar yaptırdım ve yine sonuç 2.0 ama aşırı ağrılarım göğüs şişmesi hassasiyeti mide bulantısı vb belirtiler var. Halen durumu anlayabilmiş değilim hamilelik olabilir mi yada hamile değilsem ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin

  35. Merhabalar,

    20.07.2019 tarihinde hamilelik testi yaptırdım sonuç 0.100 çıktı ama hala hastalanmadınız için 27.07.2019 tarihinde bir daha yaptırdım ve sonuç 0.754 çıktı gebelik olma şansı var mıdır?

  36. Iyi gunler. Adetim 18 temmuz da bitti bugun 14. Gün hamilelik testi yaptırdım beta hcg 0.37 çıktı. Cok mu erken oldu yoksa gebelik.yok mu

  37. Merhaba ben ilk beta hcg yaptırdım 28 Temmuz’da 117 çıktı. 2 Ağustos’ta değerim 1000 çıktı. Bugün yani 9 Ağustos’ta tekrar yaptırdım değerim yine aynı 1000 çıktı hiç artış yok neden olabilir.

  38. Merhaba beta hcg değerim 5,00 çıktı hamile miyim ?? Hamilesin diyende var testi tekrar yaptırmalısn diyende anlam veremedim

  39. 8 ağustosta ki tahlilde 0.9 olan beta hcg degerim 25 ağustosta yapılan tahlilde 5.2 çıktı doktorum kadın doğum uzmanına gitmemi söyledi sizce hamile olma ihtimalim nedir

  40. Merhabalar ben 20.08.2019 da aşılama yaptırdım 28. 08.2019da kan testi yaptırdım sonuç 19.96 çıktı sizce hamile miyim 31nde tekrar kan testi yaptıracağım

  41. Iyi günler. Ben beta HCG testi yaptım ve 5-50 çıktı. Adetime 2 gün var . Ama bende hiç olmayan göğüs ağrıları başladı. Sizce hamile olma olasılığım var mi

  42. Hocam 1 haftadır regl olmıyordum kan testinde HCG sonuç <1 olarak yazıyor bunun tam olarak açıklaması nedir 1 mi demek yoksa farklı bir anlam mı taşıyor.

  43. 2 aydır evliyim adetim 2 gün geçiyo kan testinde 9 çıktı küçük gebelik dedi doktorum sizce dış gebelik olabilir mi

  44. Kan testi yaptırdım sonucumda <2,00 yazıyor
    Ref aralığı / karar sınırında. Siklus <4,0 yazıyor. Bu ne demek

  45. Merhaba hocam adetime 1 gün var beta hcg 3 gün önce 42.5 di 6 gün önce 13.5 bugünde 85 beta hcg adetten 1 önce doğruluk ne derece vardır hocam hamile miyim bilmiyorum.

  46. Merhaba en son adet tarihim 25.06.2019 iki gün geciktim diye 27.07.2019 da kan tahlili yaptım gebelik yoktu. 1 hafta sonra tekrar yaptım yine cikmadi. Ve bu arada adet olmuyorum. 08.09.2019 da evde test.yaptim iki çizgi de belirli bir şekilde.cikti daha sonra 10.09.2019 da tekrar kan testi yaptım kanımda 5621 cikti beta değerim. Ilk gün hastanede kan testi verdiğimde kustum bütün gece kusmam devam etti. Bu iyiye işaretti. Ama şimdi bi kaç gündür kusmalarim yok ama ishal oldum. Bir sorun olur.mu ? Ne yapmam gerekiyor ?

  47. Adetimden 8 önce idrar kan yaptırdım beta sonuç vermedi doktor kadın doğuma gitmen lazım dedi 0.100 du ama ne pozitif ne negatif sonucu verdi

  48. Merhabalar, ayın 24 ünde beta hcg sonucum 105,4 çıktı. Ayın 26 sinda beta hcg değerim 235,8 çıktı. Acaba normal midir. Cevap verirseniz çok memnun olucam

  49. Merhaba iyi günler 1 Ekim’de adet olmam lazımdı ama gecikti bende bugün doktora gittim bhcg yaptırdım 339,6 çıktı normal mi?

  50. Beta hcg yaptırdım değerim ilk 38 çıktı 4 gün sonra tekrarladım 334 olmuş çarşamba tekrqrdan çağırdı doktor acaba normel mi yükselme sağlıklı gebelik mi geçiriyorum sicze??

  51. Hocam 13 gün adet gecikmem var 5 gun once test yaptırdım negatif çıktıama hamilelik belirtileri var tekrar test yapsam mi hamile olma ihtimalim var mı

  52. Mrhb hocam benim son adet tarihim 15 eylüldü 14 ekimde hcg 622 cıktı pregesterol 29 16 Ekim hcg 735 18 elimde hcg 1340 tı sonuclarım nasıl vajinalı ultrasyında kese görümedi

  53. Son adet tarihim 15 eylul kahverengi leke geldi tahlil yaptırdım 5909 çıktı kese gorundu fakat ultrasonda kanama gözüktü bu değer normal mi

  54. Merhabalar Hocam Bugün özel e gıttık doktor kan tahlılı ıstedı sonra kan vermeye gıttımsaat 2 buçuk gıbı kan aldılar makına bozuk dedıler tahlılın akşam 9 gıbı anca çıkar kan tahlılın dedıler bende akşam bekleyemedım devlet hastanesine gıttım sonuç hemen 1 saat sonra çıktı 1184 çıktı ıste sonra özel hastaneye gıttım sonuç almaya sonuç 2039 çıkmış bugün sabah da ultrason da kese gozukmedı yarın alttan bır bakacaklar sızce dış gebelik mı bu çok korkuyorum

  55. Benim sonucum 3207,8 cikti doktor kac gunluk yada kac aylik oldugunu sylemedi acaba bebegim kac haftalik

  56. Benim sonucum 3207,8 cikti doktor kac gunluk yada kac aylik oldugunu sylemedi acaba bebegim kac haftalik son adet tarihin 23 eylul

  57. Merhabalar bthcg yaptırdım 5.53 çıktı iki gün sonra tekrar yaptırdım 3.46 çıktı sizce gebelik olurmu

  58. Merhaba bn çatlatma hapı sonrasi doktorum ovitrella çatlatma iğnesi oldum bugun tam yedi gun oldu bhcg de 2.54 cikti bugun artış olur mu yoksa daha erken miydi test yapmam için doktor bna 3-4 gün sonra tekrar gel dedi ama kafam karıştı yardımcı olur musunuz

  59. Merhaba ben çarşamba günü kan verdim beta HCG 5.38çıktı. Doktor muhtemelen hamilesin dedi. 2 gün sonra tekrar kan ver dedi. Sınırdasın dedi hamile olabilir miyim ?

  60. Merhabalar bugun hcg testi yaptim e nabizdan tahlil sonucunda beta hcg sonuç <2 yaziyor hamilelimiyim değil miyim

  61. Hocam merhabalar geçen hafta kan tahlili yaptırdık hCg değeri 16.3 cıktı.doktor bu hafta bir daha kan istedi sizce hamile miyim. Teşekkür ederim şimdiden.

  62. Merhaba ben gül kızlar en son martin 8 de adet oldum ve nisanın 6 da lekelenmem oldu ondan Snra kanamam Parçalar geldi ezcaneden test aldm biri silik çıktı bunu nisanın 8 de denedim ve 12 de doktora gittim ultrasondan baktı kese yok doktor hamile olsan çıkardı 5 haftalik da görünür dedi ve dün yine lekelenmem oldu bugün doktora gittim hem normal muayne yaptı ultrasindan hemde vajinadan ultrason yaptı onda da birşey görünmedi halime olsam gorunurmuydu cnki hamile olsam 7 haftalik oluyo. Halada ve kırmızı kan gelmeye başladı. Kan testi yap dedi yaptırdım 1132 cıktı sizce hamilemiyim

  63. Adet duzensizligim yok. Catkatma ignesinden sonra doktor dupjaston ilaci verdi onu kullaniyorum. Adetime 7 gun kala erken gebelik testi yaptim silik cizgi cikti. Hapin etkisimi yoksa bi gebelik olusuyormu

  64. Hocam merhaba son adet tarihim 12 nisan dı bugün sağlık ocağında beta hcg baktırdım ama sonuç 0,64 negatif oluyor sanırım doktorum orada değildi soramadım aydınlatırsanız sevinirim 2 yıllık evliyim

  65. iyi günler hocam son adet tarihim 21 haziran 25 temmuzda hcg 186.7 27 sinde 292.2 29 unda 436.4 çıktı ve kanamam var kese de görünmüyor şuan düşük mü yapıyorum doktorum 4 gün sonra tekrar test yaptirmami ve kimyasal gebelik olabileceğini söylüyor

  66. Merhaba ben adetime iki gün kala idrar testi yaptım silik ikinci çizgi çıktı adet geçtikten iki gün sonra tekrar yaptım bu sefer biraz daha belirgin ikinci çizgi çıktı beta hcg baktırdım 1.80 çıktı sonuç nedir hamilelik söz konusu olabilir mi

  67. Merhaba.Gebeliğim 493 beta hcg ile başladı ardından 6. Gün 4800 oldu.sağlıklı diye düşündük çok sevindik 2 düşük geçmişim olduğundan…sonra stresli bir anımda lekelenme oldu az miktarda.o gün ultrasona girdim ve kese gelişimini doktorum çok beğendi.proluton iğne vurdu ve progestan verdi.o günden sonra lekelenmem hiç olmadı.yani salıdan bu yana fakat müthiş bel ağrılarım var.iğne yapılmasaydı çoktan gitmişti diyorum…bugün yine 4800 değerin üstünden 6. Günümde betam 13477 çıktı.19000 leri beklerken…salı günü yine randevum var ama korku içindeyim…sizce düşüyor mu… iyi akşamlar dilerim

  68. Merhaba, adetime 4 gün kala idrar testinde silik çizgi gördüm. Gidip kan testi yaptırdım. Beta hcg değerim 32.5 çıktı. 48 saat sonra yani bugün tekrae kan verdim değerim 85 çıktı. Adetime henüz 2 gün var. Sizce ilerleyiş normal mi?

  69. Merhabalar hocam bir ay once kan testi yaptırdım 0.120 cıktı sımdı adetim gecikti ve de idrar testinde silik ikinci cızgı ve de kan testi yaptırdım sımdı ise sonuc 3.27 cıktı sizce hamılelık var mıdır

  70. Merhaba ; son adet tarihim 02.01.2020 günüm geçti ve Bhcg ilk ölçtürdüğümde değer 701 olarak çıktı. Bunu 06.09.2020 tarihinde yaptırdım. 3 gün sonra tekrar yaptırdığımda Bhcg sonucum 833 çıktı yavaş bir artış olduğunu düşündüm ilk gebeliğimde böyle olmamıştı çünkü. Ama ulstrason muayenesinde doktorum rahim içinde sağlıklı bir kesenin olduğunu söyledi. Ama bu artısın yavaş ilerlemesi gebelik surecinin sıkıntılı gideceğinin belirtisi olabilirmi? Ya da kesenin görünmesi bhcg oranının dikkate alınmamasını öngörürmü ?

  71. Merhaba evde yaptığım gebelik testinden poztif sonuç alınca 1 hafta sonra kanama sebebi ile özele giyim üst ve alt ultrasyondan sonra bebeğin düşük riskinin olduğunu söylediler ilk kan da 67 çıkan HCG değeri bir gün içerisinde 8 e düştü bu kötü birşey mi hocam . Birde neden bu kadar düşüyor bir günde acaba neler yapmam gerekiyor

  72. Mrb hocam son adet tarihim 3 eylul 5 ekimde test yaptirdim 240 .67 cikti ertesi gin tekrar istedo doktor 293 .60 cikti bi 12 saatte 53 artış göstermiş normal mi ilerliyor

  73. Merhabalar hocam adet döngüm 17 gün gecikti gebelik testi yaptım negatif ti kontrole gittim ne olur ne olmaz diye. Kist vs yok herşey yolunda dedi. Beta baktı doktorum 19.10.2020 de değer 0.14 çıktı hala adetim olmamıştı 23.10.2020 de tekrar test yaptırdım kanı verdim sonrasında farkettim ki hafif bir kanamam olmuş ve değer 0.24 çıkmış. Sizce bu iki değer neden değişik çıktı? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum

  74. Meraba hocam benim 20sinde betam 19 cıktı 22 sinde 66 cıktı 26 sindada 744 cıktı sizce artışı normalmi

  75. Hocam merhaba son adet tarihim 28 eylul…26 ekimde kanda beta 127 cıktı….doktorum degerin düşük gebelik var diyebilmem icin beta 500 çıkması gerek dedi..gebelik yoksa veta 127 neden cıktı

  76. Hocam merhaba son adet tarihim 28eylul…26 ekimde beta 127 cikti doktorum degerin dusuk var diyebilmem icin 500 olmasi lazım dedi gebelik yoksa beta neden o deger çıksın

  77. Merhabalar 3bucuk haftalık gebeyim ama değerin düne göre biraz düştü acaba çok erken olduğu için gebeliğim biraz düzensiz olabilirmi?

  78. Hocam merhaba kan tahlili sonucum 10.34 çıktı gebelık var mıdır ıkı gün arayla tekrardan betama baktırıyorum en son 10.78 oldu sankı ters gıden bırseyler var yardım ederseniz çok sevınırım

  79. Merhaba doktor bey adet gecikmesi ile once idrarda sonra kanda gebe oldugumu ogrendim kan 535 ti iki gün sonra 1131 oldu kese ne zaman gozukur acaba

  80. Merhabalar hocam ben 2 gün önce hastaneye gittim beta HCG değerim 95,8 di bugün de gittim 176 çıkmıştı sonuç doktor da henüz erken kan tahlili gebe olduğunu gösteriyor ama yine de emin olamayz şimdi dedi ve dış gebelik te olabilir dedi sizce sizin yorumunuz nedir teşekkür ederim şimdiden

  81. Hocam merhaba ben 7 gün regl olmadım ve sanki olacakmışım gibi sürekli kasık ağrım var dün hastaneye gittim hcg için 270 pozitif yazıyordu kasik ağrımın olması normal mi çıkan 270 rakamı normal mi

  82. Merhaba gecen ay hamilelik süpesiyle doktora gittim bta hcg değerim 0.100 çıktı bu ay doktora yine gittim 0.400 e yükselmiş anlıyamadım su an çocugum yokmu varmı bu değer neye göre yükselişe geçmiş olabilir. Miğde bulantılarım baş dönmem ve kasıklarımda ağrı da var.

  83. Merhabalar hocam 11 gün önce adet gördüm adetimin 3.günü hormon testinde betam 13.7 cıktı 9 gün sonra tekrar yaptırdım beta testi 19.8 cıktı.degerlerim normale göre çok mu düşük? Doktorum 1 hafta sonra tekrar gel bakalım değerlerine 30 larda çıkarsa iğne vurup sonlandıralım dedi.internette değerler 50 ye kadar normal yazıyor 3 haftalikda ne yapmalıyım kesinlikle sağlıklı bi hamilelik yasamiyor muyum su an lütfen cevaplayin iyi günler

  84. Benden et parçası ve kan geldi sancılı bir şekilde hastaneye gittik ve beta testi yapıldı sonuç 1169,9 durum Y referans aralığı karar sınırı 0-10 cıktı düşük yaptığımı söylediler doktorlar sizce de öyle mi

  85. 306.49 mIU/ml Bu sekilde bir değer çıktı bunun anlamı nedir gebemiyim yada gebeysem kac haftalık ve sağlıklı mı

  86. Merhaba hocam iyi günler ben 5 hafta 5 günlük gebeyim ama şimdiye kadar beta hcg değerim hep 2 kat artıyordu ayın 21 inde 2532 beta hcg çıkmıştı 25 inde tekrar kan verdim 6856 çıkmıştı tam 2 kat artmamis ama yüzde 60 lik bi artış olmuş sanki sizce az mı yoksa bu artış yeterli mi

  87. Merhaba ben hamile oldugumu bilmiyordum adetim geç oldu ve 3 defa pıhtı geldi 4 gün sonra beta baktırdım 1. 20 geldi sizce düşük mü

  88. Merhaba hocam benim HCG sonuçlarım 0.227
    0.3 cikdi bu ne anlama gelir lütfen yardimçi olabilir misiniz

  89. Merhabalar ben Perşembe günü hastaneye gittim beta HCG 800 çıktı cumartesi işte gittiğimde 1432 di sizce normal bir ilerleyiş mi bide bu değerle bebek kesesini görebilir miyim

  90. Hocam tedavi görüyorum gebelik için kılomen kulandım yumurtam çatladı düzenli ilişkiye girdim 11 gün geçti kan verdim hCG 13.5 çıktı adetime de 3 gün vardı bu gün adetimi 4 gün geçti yine kan verdim 0.5 çıktı bir yanışlık olabilir mi sonuçta

  91. hocam merhabalar oncelikle
    eger yardimci olursaniz cok mutlu olurum
    son adet tarihim 28.06.23 ayın 3.07.23 tarohinde doktora gittim ve doktor yumurtladigimi cok sayida olgunlasmis ve olgunlasmamis yumurtam oldugunu eger cocuk dusunuyosan o haftayi degerlendirmem gerektigini soyledi yaklasik bi 5 gun sonra benim anlık bas donmelerim basladi birde kasıkta hafif kramp giricek gibi olup girmeme durumu yasadim 13.07.23 te tekrar gittim doktora vajinal ultrason cekildi hic bi sorun yoktu catlamak uzere olan baya olgunlasmis bi yumustan var bu haftayi kullan dedi yine degerlendirdim 24.08.23 te regl beklentim vardi 3 gun once yani 22.08.23 te lekelenme seklinde bi kanamam oldu yogunlasti ama bugun bitti 3 gun surdu yani ben kanama yasiyacagimi bilmeden kan testi vermistim testte 0.2 cikti acaba gec dollenme olabilirmi yukselme sansi varmidir

  92. Merhabalar benim de kan testi

    Normal değer <5.0. Diyor benim sonucun
    < 1.20
    Nedir anlamadım
    Teşekkür ederim

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir