Beta HCG Testi Değerleri Nasıl Yorumlanır?

HCG, gebelik olup olmadığını anlamak için kullandığımız hormondur. Plasenta hücreleri tarafından üretilen bu hormon gebeliğinizde geçen süre başta olmak üzere gebeliğiniz hakkında bize bilgiler verir. HCG; gebe kaldığınız andan 10-11 gün sonra kanda, 14-15 gün sonraysa idrarda pozitifleşip yükselmeye başlar. Gebeliğinizin 12. haftasına kadar normal gebeliklerin %85’inde her 72 saatte 2 katına çıkacak şekilde artmaya devam eder.

Ancak HCG’nin pozitifliği gebeliğe emin olmamız için yeterli değildir. Mutlaka USG(ultrason) ile gebelik kesesinin Kadın-Doğum uzmanı tarafından görülmesi gerekir.

3 haftalar LMP: 5 – 50 mIU/ml
4 haftalar LMP: 5 – 426 mIU/ml
5 haftalar LMP: 18 – 7,340 mIU/ml
6 haftalar LMP: 1,080 – 56,500 mIU/ml
7 – 8 haftalar LMP: 7, 650 – 229,000 mIU/ml
9 – 12 haftalar LMP: 25,700 – 288,000 mIU/ml
13 – 16 haftalar LMP: 13,300 – 254,000 mIU/ml
17 – 24 haftalar LMP: 4,060 – 165,400 mIU/ml
25 – 40 haftalar LMP: 3,640 – 117,000 mIU/ml

NOT: Burada verilen rakamlar tamamen kitabi bilgilerdir yani kesinlik içermemektedir, her kadının HCG değerleri farklılık gösterebilir.

Düşük HCG Ne Anlama Gelir?

  • Gebelik haftasının yanlış hesaplanmış olması.
  • Muhtemel düşük veya boş gebelik kesesi.
  • Ektopik gebelik.

Yüksek HCG Ne Anlama Gelir?

  • Gebelik haftasının yanlış hesaplanmış olması.
  • Molar Gebelik.
  • Çoklu gebelik.

Tekrar belirtmek gerekirse test sonuçları tek başlarına yeterli değildir, mutlaka bir Kadın-Doğum Uzmanıyla görüşmeniz ve ultrason çektirmeniz gerekecektir.

56 Yorum
  1. Yasemin ELİDEMİR 3 sene önce
    Cevapla

    Merhabalar hocam benim ilişkiden 1hafta sonra lekelenmelerim başladı ben de hamilelikten şüphelenip ilişkiden 14 gün sonra b-hcg testi yaptırdım ve ultrasona girdim. Ultrasonda 2cmlik ve daha küçük birkaç kist çıktı. Lekelenmelerin sebebi bu kistler dedi doktor. B-hcg de 0.59 çıktı. Henüz çocuk sahibi olmak istemiyorum. Duphaston diye bir ilaç verdi doktor okuduğum kadarıyla hamilelik varsa bu düşük riskini azaltan bir ilaçmış. Bana kist için verdiğini söyledi doktor ama aklımda ya hamileysem de kanda çıkmadıysa ve bu ilaç hamileliği güçlendirirse diye şüphe kaldı.

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Yasemin hanım merhaba,

      Beta-HCG değeri gebelik dışında farklı nedenlerle de yükselebilmektedir, bunlar arasında kistler de var. Keza size verilen ilaç da kist için bir hormonoterapidir.

      Ancak gebelikle ilgili soru işaretlerinizi ortadan kaldırmak adına 1-2 kez daha Beta-HCG testi yaptırarak testlerinizdeki artışları takip edebilir ve yeniden muayene olmaya gidebilirsiniz.

  2. Özlem 3 sene önce
    Cevapla

    Merhabalar, en son adet tarohim 17 ağustos, adetim bitince enfeksiyon nedeniyle ilac kullandim, ilacin bitiminde azalarak devam eden ve 5 gun suren kanamam oldu, hamilemiyim site dusunerek test yaptm pozitif cikti. Ilk baktirdigim betahcg degerim 1132,9 cikti, uc gun sonra bakilan deger 1830,5 cikti progestron seviyemde 5,15 cikti. Ultrasonda da 4mmlik keseyi gorduk. Doktor degerlerimin cok dusuk oldugunu ve yuksek ihtimalle dusuk olabilecegini soyledi. Kac haftalik oldugunu soramadm bile , tahminen 2 haftalik olabilir mi? Dusuk olma ihtimalim cok mu yuksek gercekten? Cevaplayabilirseniz sevinirim.

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Özlem hanım, düşük yapma ihtimaliniz yüksek. Bu nedenle kaç haftalık olduğunun da bir önemi yok.
      Doktorunuzun takibinde kalın ve bu süreci size en az zararı verecek şekilde atlamaya çalışın lütfen.

  3. zeynep 3 sene önce
    Cevapla

    5 haftalik hamileyim ilk yaptirdigim Beta HCG testinde 84.93 cikti bugun sirt agrisi karin agrim vardi ve yogun bi kanamam oldu ultrosonda kese gozukmedi Beta HCG 12.46 cikti progesteron 0.3 cikti doktorum yapilacak bise yok beklemem gerektigini soyledi kanamam halen daha devam ediyo dusukmu yapiyorum acaba

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Zeynep hanım,

      Düşük yapıyor olma ihtimaliniz çok yüksek. O nedenle beklemekten başka yapılabilecek hiçbir şey yok maalesef.

  4. Semra 3 sene önce
    Cevapla

    Merhabalar ben Semra 1 buçuk aylik evliyim 3 bucuk haftadir migde bulantim var bas donmelerim var kasiklarim agriyor lavaboya sık cikiyorum çocuk istiyorum dün kan testi yaptirdim ama hiç birşey yazmıyor beta hcg degeri yaziyor karşısında ise <5,0 yaziyor laboratuar gorevliside sonuc 5 ten küçük bu sonuca güvenme dedi ama anlamadim sizce ne olabilir

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Semra hanım,

      Testinizi tekrar yaptırın.

  5. Ayse 3 sene önce
    Cevapla

    Merhabalar hocam 29 eylulde beta hcg 6.08 çıktı 3 Ekimde ise 74.57 oldu 11 ekimde ise 280.49 oldu. Bu normal ilerleyiş midir. Normalde 2 gunde 2 kati değer artması gerekmiyormu

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Ayşe hanım merhaba,

      Artış hızınız sağlıklı görünmüyor. Bir Kadın-Doğum uzmanına muayene olmanızı öneririm.

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Ayşe hanım merhaba,

      Artış hızınız sağlıklı görünmüyor. Bir Kadın-Doğum uzmanına muayene olmanızı öneririm.

  6. sinem öztürk 3 sene önce
    Cevapla

    hocam merhaba,
    son adet tarihim 9 eylül , 8 ekim de beta 59, 10 ekimde beta 152, 17 ekimde beta 5141
    artışlarım normal midir sizce? birde bu değerle bebeğin kesesini görebilir miyiz?

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Sinem hanım merhaba,

      Artış hızınız normal görünüyor. Kesenizi 6. hafta civarında görebiliyoruz genelde. Sitemize girerek gebelik haftanızı hesaplayıp kaçıncı haftanızda olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

  7. SALİHA 3 sene önce
    Cevapla

    Merhaba benim son adet tarihim 22 eylül.ancak daha önceleri yumurtlama ve adet dönemimde hep düzensizlik vardır.adetim ekim ayında 2 gün geçince kan testim yaptırdım. 24.10.2016 da 8.6 26.10.2016 17.3 27.10.2016 26.9 cıktı doktor dış gebelik olabilir olumsuz konustu.

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Saliha hanım merhaba,

      Artış miktarları ve Beta-HCG değerleriniz çok yetersiz görünüyor. Süreci takip etmek gerekir ancak doktorunuzun dediği ihtimal şu an en çok akla gelen ihtimal.

  8. GÜL 3 sene önce
    Cevapla

    Merhaba Sertaç bey 08.12.2016 tarihinde HCG değerim 33,35 çıktı. Doktor tahmini 3 haftalık olabileceğini söyledi , kese görünmedi. Çok küçük olduğundan görünmeyebilir dedi. Perşembe günü gittim, pazartesi günü tekrar gelmemi değerin düşük olup olmadığına bakılmasını söyledi. Biraz endişelendim. Bu değer düşük mü acaba? 23 Aralıkta başka bir doktora tekrar muayeneye gideceğim tekrar.

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Gül hanım,

      Sadece 1 adet Beta-HCG değeriyle yorum yapılmaz. Doktorunuz üzerinden zaman geçtikten sonra kontrol Beta-HCG’sine bakarak gebeliğin sağlığı konusunda yorum yapmak adına sizi çağırmış. Henüz endişelenecek bir şey yok çünkü olumlu ya da olumsuz düşündürecek veri elimizde yok.

  9. esengül 3 sene önce
    Cevapla

    İyi günler doktor bey, adetime 4 gün kala beta hcg testi yaptırdım 60.76 çıktı normal bir değer midir sizce ?

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Esengül hanım,

      Beta-HCG’de “normal” diye bir değer yoktur. Beta-HCG tekrar testleri sonuçlarının karşılaştırılmasıyla yorumlanan bir sonuçtur.

      Beta-HCG’nin sıfırdan farklı her değer gebe olduğunuz ihtimalinin yüksek olduğunu söyler. Ancak bu gebeliğin sağlıklı ya da sağlıksız olup olmadığını anlamak için devam eden günler-haftalarda kontrol Beta-HCG değerleri ve ultrasonlarla bu durum anlaşılabilir.

  10. Hilal 3 sene önce
    Cevapla

    Kolay gelsin hocam pazartesi kan testi yaptırdım beta hcg 48.9 çıktı Çarşamba günü tekrarladım 70.5 çıktı doktorum 10 gün sonra tekrar kan testi istedi ama normal değil dedi ne anlama geliyor bir bilgi alabilirmiyim

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Hilal hanım,

      Beta-HCG’nizin artış hızı yeterli değil. 10 gün sonra da eğer yetersiz görülürse gebeliğin sağlıklı olmadığı düşünülebilir.

  11. Tuğba 3 sene önce
    Cevapla

    Merhabalar,
    Son regli tarihim 22.11.2016. 2 gün önce tahlil yaptırdım HCG değerim 274.3 2 gün sonra yeniden yaptırdım 974.3 çıktı.bu artış normal değil mi acaba?

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Tugba hanım,

      Artış hızınızda anormallik düşündürecek bir şey yok. Devamındaki kontrol değerleri de görmek lazım. Sadece 2 değer üzerinden gebelik sağlığı hakkında yorum yapamayız.

  12. Sümeyye 3 sene önce
    Cevapla

    Merhaba 27 kasım son adet tarihimin ilk günü adet olacağım gün kan testi yaptırdım ve bthcg değerim 153,7 çıktı iki gün sonra yaptırdığım da 452 çıktı sizce normal midir ilerleyiş bir de kac haftalık olmuş oluyoruz.. Şimdiden teşekkür ederim

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Sümeyye hanım,

      Tahmini gebelik haftanızı anasayfadan hesaplayabilirsiniz.
      Beta-HCG artışı normal görünüyor bu 2 değere göre. ultrason gebelik sağlığı için en doğru bilgiyi verecektir.

  13. chala 3 sene önce
    Cevapla

    merhaba doktor bey
    benim son regli günüm 18 kasım 22 aralık da doktora gittim ve beta hcg değerim 642 çıktı 24 aralıkta 830 26 aralık da 1120 çıktı.Benim trombosit değerlerim 56000 kemik iliğimde net bir sorun yok ama trombosit değerlerim hep böyleydi.İlk sorum bu normal bir gebelik olabilir mi ? doktorum vajinal ultransonda rahimde net olmamakla beraber 5 buçuk mm bir şey gördü bu olabilir dedi ikinci sorum bu dış gebelik ise bana diş gebelik için olan iğne yapılamıyor trombosit değerimden dolayı bu durumda ne yapabiliriz?
    Teşekkür ederim

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Çağla hanım merhaba,

      Beta-HCG artışınız yetersiz. Ultrason takipleri net karar vermemizi sağlayacaktır.

      Trombositle alakalı sorununuz için tercih edilecek en doğru yöntemi doktorunuz sizinle paylaşacak ve beraber karar vereceksiniz.

  14. Senem 3 sene önce
    Cevapla

    Merhaba Sertaç Bey,

    33 yaşındayım. Eylül ayında bir kimyasal gebelik geçirdim beta hcg değerlerim 2 gün ara ile 17-28-33 olarak arttı ve beklenen adet tarihimden birkaç gün gecikmeli kanamam oldu. Sonrasında polikistik overim olduğu için doktorum glucophage ve klomen verdi. Klomeni günde 1 tane kullandım, çatlatma iğnesi olmadan ilk ay hamile kaldım. Beklenen adet günümden 1 gün önce beta hcg değerim 64,5 çıktı. 48 saat sonra tekrarladığımda değer 163.9’a yükseldi. Doktorum tekrar etmemi istedi. Bu sefer 60 saat sonra değer 310 çıktı. Bütün testler aynı laboratuvarda yapıldı. Son yükseliş yeterli midir sizce? Doktorum önlem olarak gğnde 3 kere 200 mg progestan kullanmamı önerdi. (Bu arada son adetimin 21. günü progesteron oranım 22.45 çıkmıştı.)
    Sizin de değerli yorumlarınızı alabilir miyim?

    Teşekkür ederim.

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Senem hanım merhaba,

      Öncelikle uzun zamandır burada gördüğüm en incelikli ve zarif soru sorma üslubunuz için teşekkürler.

      64,5-163.9 artışı normal. 163.9-300 artışı da bizi tatmin edebilecek seviyede. 48 saat için illa %100 olmasına gerek yok, %60-%100 arasında artış bize sağlıklı gittiğini düşündürür. Elbette esas önemli olan ultrason muayenesidir. Gebelik sağlığını en doğru değerlendirmemize yardımcı olacak olan odur. İğnelerinize devam.

      Sağlıklı bir gebelik geçirmenizi ve bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

      Sevgiler.

  15. yeşim 3 sene önce
    Cevapla

    Merhabalar sertaç bey benimde size bir sorum olcaktı.
    01/01/2017 tarihinde beta sonucu 114 , 03//01/2017 tarihinde 369, 05/01/2017 tarihinde 1169 çıktı doktor kaç haftalık olduğunu söylemedi ve bu artışlar normal düzeydemidir şimdiden çok çok teşekkür ederim.

    • Dr. Sertaç Şeviş 3 sene önce
      Cevapla

      Yeşim hanım merhaba,

      Beta-HCG arışlarınız güzel görünüyor. Gebeliğinizin tahmini haftasını anasayfamızdan son adet tarihinizle hesaplayabilirsiniz. Esas gebelik haftanız ultrasonda belli olacaktır.

  16. öznur 2 sene önce
    Cevapla

    Merhaba sertaç bey 23 aralik son adet tarihimdi her ay bi hafta erken olurum bulantim olunca 16 ocakda idrar testi yaptm pozitif cikti ilk gebeligim düsük oldugu icin hemen kadin doguma gttm 18 ocakda kan tahlili yapti 400 beta cikti iki gunde bir olcturmemi istedi bu gun yaptrdm 688.8 cikti pazar gunu tekrar yaptrcm bu artiş normal mi bilgi verirseniz cok sevinirim….

    • Dr. Sertaç Şeviş 2 sene önce
      Cevapla

      Öznur hanım merhaba,

      400-688’lik artış sanki biraz az gibi ama devamındaki Beta-HCG’ler eğer yeterli artışı göstermişse sadece o fark önem teşkil etmez.

  17. Sehriban 2 sene önce
    Cevapla

    Merhaba benim hcg degerim 0.59 cocuk sahibi olmak istiyorum 1 aylik evliyim iki yil once sut oranim yuksekti ve adet duzensizligim var bu cocuk olmasina engel mi acaba tekrar test yapmam gerekir mi hcg degerim cok mu dusuk

    • Dr. Sertaç Şeviş 2 sene önce
      Cevapla

      Şehriban hanım,
      0,59 tek başına hiçbir anlam ifade etmiyor maalesef. Tekrar kontrol değerlerini de görmek lazım. Ve kesin gebelikten bahsetmemiz için ultrason sonucunuzu görmeliyiz.

  18. Imren 2 sene önce
    Cevapla

    Merhaba doktor bey
    Benim son adet tarihim 3 ocak 2017
    1 subatta yaptirdigim beta hcg 144 (saat 21:00) , 4 subatta 487 (saat 11:00) , 7 subatta (saat 21:00) 2251 cikti..Artislar normalmidir? Degerli yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederm

    • Dr. Sertaç Şeviş 2 sene önce
      Cevapla

      İmren hanım merhaba,

      Artış değerleriniz normal görünüyor. Ultrason sonucunda da bir problem görülmezse sağlıklı bir gebeliğiniz var diyebiliriz şu an için.

      Sağlıklı bir gebelik geçirmeniz dileğiyle…

  19. Arzu 2 sene önce
    Cevapla

    Merhaba ben 10 aydır evliyim fakat en son adet tarihim 22 nisan 2017 ve günüm gecikti kanda beta değeri 82 çıktı hesapladigima göre 5 haftalik hamileyim fakat utrasonda gözükmüyor kese acaba ben doğru mu yanlış mi

    • Dr. Sertaç Şeviş 2 sene önce
      Cevapla

      Arzu hanım merhaba,

      Beta-HCG’nin 0’dan büyük olması gebelik olduğunu gösterir. Ancak sağlıklı bir gebelik olup olmadığını anlamamız için Beta-HCG takibine ve ultrasonda keseyi görmeye ihtiyacımız var.

  20. Ela 2 sene önce
    Cevapla

    Merhaba sertaç bey.benim 9 yaşında 1 kızım var.2.cocuk istiyoruz 11 mayısta aşılama yaptırdık.21 mayısta tahlil yaptırdım 19.50 cıktı 2 gün sonra 41.60.cikti 2 gün sonra 101 cikti.4 gün sonra 148 cikti.doktirum değerimi yavaş yükseldiğini söyledi.sagliksiz gebelik dedi.4 gün bekleyip değerlere göre sanırım iğne yapicak.4 gün sonra değer daha çok yükselirse normale dönüş olabilirmi.merak ediyorum.bilgilendirirseniz sevinirim.

    • Dr. Sertaç Şeviş 2 sene önce
      Cevapla

      Ela hanım,

      Konu çok spesifik ve her detayı bilmek gerekir, o yüzden doktorunuzun söyledikleri haricinde benim konuşmam doğru olmaz.
      Sağlıklı bir gebelik olması dileğiyle.

  21. Ceren tombul 2 sene önce
    Cevapla

    Merhaba ben 1haziranda birbucuk aylik hamileyken yogun bir kanamayla düşük yaptim 10gun kanama dewam etti . O gunden beri birbucuk aydr bidaha adet gormedim dun test yaaptrdm beta hcg 64 ckti dusuk yaptıgm gibi tkrar gebe kalmisim tekrar dusuk olrmu dye korkuyorum 3 ay beklicektik ama nerdeyse bi aylik hamileyim tekrar ne yapmaliyim riski nedir

    • Dr. Sertaç Şeviş 2 sene önce
      Cevapla

      Ceren hanım,

      Ultrasonla gebeliğin ne kadar sağlıklı olduğuna bakmak gerekir. Eğer gebelik sağlıklı ilerliyorsa sorun olmaz. Bu süreçte doktor kontrollerinizi ihmal etmemek dışında sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

  22. Murşide 2 sene önce
    Cevapla

    Merhaba hocam kan testi yaptırdım beta hcg 1275,2 çıktı ikincisinde 4656,1 çıktı normal midir ve hamile miyim doktor kese görünüyor dedi ama küçük kalmış kafam çok karıştı bilgilendirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

    • Dr. Sertaç Şeviş 2 sene önce
      Cevapla

      Mürşide hanım,

      Beta-HCG’ler arasında kaç gün olduğunu bilmemiz önemli. Eğer 2 gün varsa artış miktarı yeterli görünüyor. Ultrason ve Beta-HCG takipleriyle gebeliğin ne kadar sağlıklı ilerlediği anlaşılacaktır.

  23. Semra f 2 sene önce
    Cevapla

    Merhaba hocam kan testi yaptırdım beta Hcg değerlerim 22 Kasım 2017 tarihinde 407 olarak çıktı 24 Kasım 2017 tarihinde 270 olarak çıktı bunun sebebi ne olabilir Hocam yaşım 38

  24. Yasemin 2 sene önce
    Cevapla

    Merhabalar
    Öncelikle benim adetim 13 Ekim’de sonrada 3 Kasım’da oldum yakın tarihler yani .evde hamilelik testi yaptım günüm geçmemesine rağmen pozitif çıktı .Doktora gittim HCG 147 çıktı 5 gün sonra ise 1447 çıktı lekelerim geliyor koyu..Doktor bey sizin engin tecrubwlerinize danışmak istedim..Bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler…

  25. Neslihan 2 sene önce
    Cevapla

    Merhaba Doktor Bey,
    Ben tüp bebek tedavisi görüyorum. Transferimin 10. Günü test sonucum 21,28 çıktı, doktorum dört gün sonra tekrarlamamı söyledi ve 14. Günü test sonucum 53,14 çıktı. İki gün sonra tekrar yapalım dedi. Bu arada ikisi iyi kaliteli, bir tanesi orta kaliteli 3 tane 5. gün embriyosu transfer edilmişti. Birkaç yerde yükselmenin %60 oranında olmasının yeterli olacağına dair bilgiler okumuştum. Evet %60 oranında seyrediyor fakat değerlerin çok düşük başlamış olması beni endişelendiriyor. Doktorum bu noktadan dönen hastaları olduğunu söylüyor, ona tabii ki inanıyorum ama insan daha fazla bilgi sahibi olmak istiyor. Siz de durumumu yorumlarsanız çok sevinirim. Saygılarımla,

  26. Yasemin Sever 1 sene önce
    Cevapla

    Hamileyim kanda degerim 6560 ne kadarlık hamileyim acaba

  27. Işık 1 sene önce
    Cevapla

    Merhabalar 16.04.2018 de beta hcg değerim 204.6 idi 20.04.2018 tarihinde ise 830 çıktı değerlerim normal mi? Birde kaç haftalık hamile olabilirim?

  28. Semra 9 ay önce
    Cevapla

    Merhaba hocam benim son adet tarihim 5 eylül bugün yani 8 ekimde beta hgc değerim 832 cıktı normal mi bu değer çok değil mi

  29. Sertap 7 ay önce
    Cevapla

    Hocam mrb benim beta HCG sonucum 336.29 referans 0.5 gebelik varmıdır acaba

  30. Melek 3 ay önce
    Cevapla

    Merhaba iyi günler geçen hafta cuma günü üç tane test yaptım ve üçüde positiv çıktı.
    Pazar günü karın ağrısından hastaneye gittim ve doktor ultrasonda gebelik görmedi o yüzden bana bugün için randevu verdi..
    Bugün ki ultrasonda siyah küçük nokta vardı şimdi ben hamilemiyim? Çok istiyorum ve kan da da gebelik olduğunu söyledi doktor.
    Bir cevap verir misiniz lütfen

  31. Damla 3 ay önce
    Cevapla

    Merhabalar
    Almanya da yaşıyorum ve cuma günü gebelik testi yaptım hemde 3 tane hepsi positiv çıktı..
    Pazar günü karın ağrısından hastaneye gittim ve ultrasonda hiç bir şey görünmedi maalesef..
    Kan aldılar ve kan değerlerim 176 cıktı doktor hamilesiniz dedi ve değerin düşük olduğunu söyledi üç gün sonra ya randevu verdi ve yine kan aldılar bu sefer kan değeri 458 oldu ultrasonda küçük siyah nokta göründü sence ben hamilemiyim ??

  32. Birsen 3 ay önce
    Cevapla

    Hocam merhabalar son adet tarihim 12.04.19 bugün test yaptırdım <2 çıktı testi çok erken yaptırdığım için mi acaba yükselme ihtimali olur mu? Değerli yorumunuz için şimdiden teşekkürler

    01.05.19

  33. Leyla 3 ay önce
    Cevapla

    Merhabalar. Birkaç gün önce gebelik testi yaptırdım
    Sonuçlara göre kan değerlerinin
    HCG 0.58
    Prolaktin 18.9
    TSH 2.56 çıktı acaba açıklaması nedir yani buna göre hamile miyim yoksa değil miyim

Hadi siz de yorum yapın

Your email address will not be published.