27.gebelik haftasında içinizde büyüyen minik canavar artık çok sıkışık bir ortamda. Bebeğinizin bu sıkışık hali sınırlarınızı zorlayacaktır. Rahminiz bebeğin büyüklüğüne göre genişlemek zorunda buda kasılmalar duymanızın kaçınılmaz olduğu anlamına gelir. Leğen kemiği bölgesi, karnınızın yanları hatta bacaklarınız bu kasılmalardan kaynaklanan ağrılardan nasiplenir.
Gebelikte 27.Hafta Annedeki Değişim
Gebelikte 27.hafta karnınız genişlemeye devam edecek. Rahminiz daha dışa ve yukarıya doğru yükselecek. Akciğerlerinize yeteri kadar yer kalmadığından nefes alıp verme konusunda biraz sıkıntı yaşayacaksınız.
Nefes alıp verirken omuzlarınız çökük olmasın dik durun ve bebeğinize daha fazla yer verin. Karnınızda kaşınma hissi hissedebilirsiniz. Genleşme nedeniyle karın bölgesindeki lifler esniyor. Uykusuz kalabilir uyumakta sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ellerinizde ve bileklerinizde şişme olabilir. Kafanızda hep sorular olacak ve bu soruların cevaplarını haftahaftagebelik.com ekibi olarak beraberce aşacağız. Meme kitlesini düzenli olarak ölçebilirsiniz. Gebelikte bu ölçümlerin elle yapılması yanıltıcı sonuçlara götürebilir. Mamografi veya ultrason testleri sağlıklı sonuçlar almanıza yol açar. Gebelikte 27.haftası A, B ve E vitaminleri almanız gerekir.
Gebelikte 27.Hafta Bebekteki Değişim
Bebeğinizin boyu baştan kalçaya kadar 25 toplamda ise yaklaşık olarak 38 santimetre dolaylarındadır. Ağırlık olarak 1 kilogram veya daha fazla olabilir
Bebeklerde göz gelişimi genellikle gebeliğin 5.haftasında başlar daha sonra hafta hafta gelişim gösterir ve hamileliğin 27-28. Haftalarında açılmaya başlar. Gözdeki tabakalar genellikle gebeliğin 27. haftasında oluşmaya başlar.
Bebeğiniz inanılmaz bir hızla büyüyor ve gelişiyor. Derisinin altında yaşamsal öneme sahip organları çevreleyen bir yağ dokusu oluşuyor. Bebeğiniz rahatlıkla göz kapağını kırpabilmektedir. Bebeğiniz seviyorsa başparmağını emebilir. Hamilelikte 27.hafta itibariyle bebeğinizin hareketliliği artmaya başlar. Bebeğin Hareketlilik Oranı konusunda endişelenmeyin bazı bebekler fazla hareketli değildir.
Gebelikte 27. Hafta Önerileri
- Bebeğinizi nasıl beslemek istediğinizi düşünün. Başarılı emzirme için başlıca göstergelerden biri hamilelik sırasında annenin pozitif davranışıdır. Diğer etkiler arasında destekleyici bir eş, bir kadının annesinden ve/veya kayınvalidesinden olumlu davranışlar görmesi ve bir kadının ailesinde ve toplumda emzirmeye karşı gösterilen genel davranışlar sayılabilir.
- Karındaki karıncalanmaları giderebilmek için duş aldıktan sonra karnınıza nemlendirici krem sürmenizin yararı olabilir. Deriyi kurutan sabunlar kullanacaktır.
- Havanın durumuna göre giyinin, pamuklu veya doğal elyaftan yapılmış elyaflar tercih edin
- Gebelikte 27.hafta doğum yapmayı planladığınız hastaneyi ve doğum koğuşunu dolaşmak için randevu ayarlayın. Doğum tarihiniz için rezervasyon yaptırmadıysanız ne gerektiğini araştırın.
- Arabanız varsa bebek doğduktan sonra kullanabileceğiniz bir otomobil koltuğu alın.
- Uyuyabilmek için televizyon seyredin, bir bardak süt için, duş alın veya kitap okuyun. Temiz çarşaf, temiz hava, üzerinize hava veren bir vantilatör ve rahatlatıcı bir yastık yığını yararlı olabilir.
- Ellerinizde ve bileklerinizde şişme varsa şişen elinizi ve bileğinizi yastığın üzerine koyup yükseğe kaldırarak uyumaya çalışın.
merhaba. 27hafta 1gunluk gebeyim. bu asamada hangi vitaminleri almam gerekiyor? bu vitaminler gunluk kida ile karsilaya bilirmiyim?
Merhaba,
Aşağıdaki yazılarımızı okuyarak sorunuza cevaplar bulabilirsiniz.
https://haftahaftagebelik.com/gebelikte-folik-asit.html
https://haftahaftagebelik.com/kalsiyum-hangi-besinlerde-bulunur.html
https://haftahaftagebelik.com/gebelikte-beslenme.html
Merhaba ben 26. Haftadayim ama sigarayı birakamadim günde 5 6. 7 tane içiyorum zararı cokmu olur
Buket hanım,
Sigara içmek bebeğinize zarar verir. Bunun sayıyla alakası yok. 1 ya da 10 tane içmeniz önemli değil. Bu nedenle hem kendi hem bebeğinizin sağlığı için sigarayı bırakmanızı öneririm.
Merhaba ben 26 haftalık hamileyim ultrason görünce doktor çocuğun kafası assaya dönmesi lazım hala dik duruyor dedi bu riskli olabilirmi ??normal doğum yapmayı düşünüyordum
Nergis hanım,
Bu duruma “Makat Geliş” deniyor. Normal doğum için bizim istediğimiz bebeğin baş gelişle gelmesidir. Makat gelişle de normal doğumlar yapılabilmekte ancak riskleri çok daha fazla olmaktadır.
Doktorunuz sizle durumun risklerini paylaşıp normal ya da sezeryan mı istediğinizi söyleyecektir.
Merhaba 25+0 hamileyim ama ultrosonda 27 haftalik gorunuyor bu normalmi
Gizem hanım merhaba,
Anasayfadan da gebelik haftanızı hesaplayıp karşılaştırmanızı öneririm.
Ancak gebelik haftasında en doğru kabul ettiğimiz ultrasonun hesapladığı haftadır.
Merhabalar, 27 haftalık hamileyim doktor ultrosonda bebeğin eşinin aşağıda olduğunu söyledi, bunun bir zararı varmıdır? Ayrıca Normal doğuma engel midir?
Bebeğin eşi aşağıda olmayı sürdürürse normal doğum yapmanız mümkün olmayabilir.