38 Haftalık Gebelik

Gebelikte 38.hafta doğuma sayılı günleriniz kaldı. Kadınların en çok merak ettiği soru şu “Bebeğim içimden nasıl çıkacak” sizde bebeğinizi doğurma yetisi var merak etmeyin. Siz de annenizden aynı yolla çıktınız.

Doğum yaklaştıkça daha çok şüpheci olacaksınız, hissettiğiniz her ağrıyı doğum sancısı sanacaksınız, doğum sancılarınız başlayabilir vücut doğuma hazırlık yapıyordur.

Birkaç gün içerisinde serviksteki mukoza yapı kaybolacaktır. Bu doğum süresinin başladığı anlamına gelir.

 

Gebelikte 38.Hafta Annedeki Değişim

Hafta hafta hamilelik 37. hafta
Hafta Hafta Gebelik 38. Hafta

38. gebelik haftası , uyumak işkence haline dönüşmüştür. Yüz üstü veya sırt üstü yatmanız söz konusu olamaz. Size uyumanız için önerilecek en iyi pozisyon sol tarafınıza yatmanız.

Gebeliğin son haftalarında hastalanmamaya bakın kalabalık yerlerde takılmayın hastanelerde gereksiz yere zaman geçirmeyin. Bebeğinizi sağlıklı doğurabilmeniz için öncelikle sizin sağlıklı olmanız gerekli.

Göğüsleriniz büyümüş ve kolostrum sıvısı üretebilmektedir.

Doğuma hazır hale gelebilmek için sizi sakinleştirecek şeyler yapmaya çalışın gece uyumadan önce kitap okumayı deneyin hafif bir masaj ve kısa yürüyüşler sizi sakinleştirecektir.

Başka çocuklarınız varsa onlara yeni gelecek kardeşlerini anlatın, Onunla konuşmalarını ve onun da kardeşlerine ihtiyaçları olduğunu söyleyin.

Gebelikte 38.Hafta Bebekteki Değişim

Gebelikte 38.hafta;  bebeğinizin yaklaşık olarak boyu  50 cm. 3,1 kgr.

Bebeğinizin hareketlerinin artık yavaşladığını fark edebilirsiniz. Hareket etmek için pek fazla yer kalmamıştır ve şimdi uyuma ve dinlenme zamanıdır.

Ayrıca bebeğinizin zorlu doğum süreci için enerji depolaması gerekir. Ara sıra güçlü kuvvetli hareket çıkışları yaptığını fark edeceksiniz.

Bebeğinizin hareketlerinde önemli bir yavaşlama varsa ya da bir şeylerin doğru gitmediğini hissediyorsanız içgüdülerinize güvenin ve kontrol için doktora gidin.

38. Gebelik Haftası Önerileri

Hamileliğin 38. hafta önerileri;

  • Yakın zamanda anne baba olmuşlardan doğum ve doğum sonrası gereksinimlere dair bilgiler alın.
  • Doğum provaları yapın doğum provası yapın, doğumun başlaması durumunda hastaneye nasıl ulaşacaksınız hangi yoldan gelecek arabanız varsa nereye park edeceksiniz doktorunuzla nasıl iletişime nasıl geçeceksiniz, doğuma gelirken yanınıza neler alacaksınız bu soruları cevaplamaya çalışın.
  • Arabanız varsa bebeğiniz güvenliği için araba koltuğu edinmelisiniz zaten yeni düzenlemeyle arabalarda bebek koltuğu zorunluluğu var.

Hadi siz de yorum yapın

Your email address will not be published.